Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρόγλου (Καθηγητής Παθολογίας) - Κορωνοϊός: Τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους κάθε μέρα

Σαρόγλου (Καθηγητής Παθολογίας) - Κορωνοϊός: Τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους κάθε μέρα
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι ενδεχομένως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να γίνει ετήσιο, ώστε σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίζεται όπως μια απλή κοινή γρίπη
Σχετικά Άρθρα

Την άποψη ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ώστε να ελέγχονται οι ασυμπτωματικοί φορείς, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Σαρόγλου.
Όπως δήλωσε, τα τεστ είναι ένα σημαντικό όπλο, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται όσοι νοσούν χωρίς συμπτώματα και να σταματά η διασπορά.

Ετήσιο το εμβόλιο;

Επιπλέον, εκτίμησε ότι ενδεχομένως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να γίνει ετήσιο, ώστε σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίζεται όπως μια απλή κοινή γρίπη και στο τέλος να αποδυναμωθεί. Πάντως, όπως σημείωσε, χρειάζεται να εμβολιαστούν οι άνθρωποι όχι μόνο στον δυτικό κόσμο, αλλά και την Αφρική, διότι διαφορετικά θα επανακάμψει ο ιός με τις μεταλλάξεις του.
Όσον αφορά το lockdown στην Αττική, ο κ. Σαρόγλου παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι ρευστή και θα κριθεί στην αυριανή (19/2) σύσκεψη η παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων, ενώ όπως είπε, η εικόνα στη χώρα μας δείχνει μια τάση σταθερών κρουσμάτων συγκριτικά με άλλες χώρες όπως είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης