Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχητική μελέτη: Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη πιθανόν μειώνει την προστασία από το εμβόλιο της Pfizer κατά 2/3

Ανησυχητική μελέτη: Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη πιθανόν μειώνει την προστασία από το εμβόλιο της Pfizer κατά 2/3
Η εργαστηριακή μελέτη δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine (NEJM)
Σχετικά Άρθρα

Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες συναντώνται σήμερα (18/2) για να συζητήσουν τα αποτελέσματα εργαστηριακής μελέτης που δείχνουν ότι το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού ενδέχεται να μειώνει κατά τα δύο τρίτα την προστασία αντισωμάτων που παρέχει το εμβόλιο Pfizer/BioNtech, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής.
Μετά την συνάντηση, οι επιστήμονες θα κάνουν συστάσεις προς την κυβέρνηση.

Τα ευρήματα

Η εργαστηριακή μελέτη δείχνει ότι η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού είναι πιθανόν να μειώνει την προστασία αντισωμάτων που παρέχει το νέο εμβόλιο των Pfizer Inc/BioNTech SE κατά τα δύο τρίτα και δεν είναι σαφές αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό απέναντι στην μετάλλαξη, δήλωσαν οι εταιρείες.
Η εργαστηριακή μελέτη δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine (NEJM) και προσθέτει δεδομένα σε προδημοσιευμένη μελέτη του Ιανουαρίου.
Η εργαστηριακή μελέτη έδειξε ότι το εμβόλιο διατηρεί την ικανότητα να εξουδετερώσει τον ιό και δεν υπάρχουν στοιχεία από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που να δείχνουν ότι η παραλλαγή μειώνει την προστασία του εμβολίου, δήλωσαν οι δύο εταιρείες.
Ωστόσο, οι εταιρείες προχωρούν σε επενδύσεις και συζητούν με τις ρυθμιστικές αρχές για την ανάπτυξη επικαιροποιημένης έκδοσης του εμβολίου τους που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA ή μία ενισχυτικής δόσης, αν χρειασθεί.
Για την μελέτη, επιστήμονες από τις εταιρείες και το Medical Branch του Πανεπιστημίου του Τέξας (UTMB) ανέπτυξαν έναν τροποποιημένο ιό που περιείχε τις ίδιες μεταλλάξεις που φέρει στην πρωτεΐνη ακίδα το υψηλής μεταδοτικότητας στέλεχος που ανακαλύφθηκε στην Νότια Αφρική και είναι γνωστό ως B.1.351.
Η ακίδα, που χρησιμοποιείται από τον ιό για να εισχωρήσει στα ανθρώπινα κύτταρα, είναι ο πρωταρχικός στόχος πολλών εμβολίων κατά της Covid-19.
Οι ερευνητές δοκίμασαν τον τροποποιημένο ιό έναντι αίματος ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο και διαπίστωσαν μείωση κατά τα δύο τρίτα του επιπέδου εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σύγκριση με την απόκριση στην κοινή εκδοχή του ιού που κυριάρχησε στις κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης