Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates: Τα εμβόλια των Johnson & Johnson και Novavax λειτουργούν κατά των μεταλλαγμένων στελεχών του Covid-19

Gates: Τα εμβόλια των Johnson & Johnson και Novavax λειτουργούν κατά των μεταλλαγμένων στελεχών του Covid-19

Την πρόβλεψη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς του πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, πραγματοποίησε ο συνιδρυτης της Microsoft Bill Gates

Σχετικά Άρθρα
Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του στη μάχη κατά της πανδημίας δήλωσε ότι τα εμβόλια των Johnson & Johnson και Novavax Covid-19 αποτελούν ουσιαστικά εργαλεία κατά των μεταλλάξεων στελεχών του ιού Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021.
Ο Gates, του οποίου το ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων στην έρευνα εμβολίων και θεραπείας κορωνοϊού, δήλωσε στο CNBC ότι τα δύο εμβόλια, τα οποία δεν έχουν ακόμη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθούν να διατηρούν «πολλές δυνατότητες» κατά των μεταλλάξεων του ιού.
«Μέχρι στιγμής υπάρχει ανησυχία για το αν τα υπάρχοντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στις μεταλλάξεις.
Αυτά των Novavax και Johnson & Johnson έχουν πολλές ικανότητες έναντι των νέων στελεχών», υπογράμμισε στη συνέντευξή του.

Αποτελεσματικότητα

Στις 28 Ιανουαρίου, η Novavax ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της ήταν σχεδόν 90% αποτελεσματικό έναντι του Covid-19 στο τρίτο στάδιο των δοκιμών που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας μόλις 49,4% όσον αφορά 44 μεταλλαγμένα στελέχη του ιού από τη Νότια Αφρική.
Μια ημέρα αργότερα, η J&J δήλωσε ότι το εμβόλιο της ήταν αποτελεσματικό συνολικά 66%, αλλά μόνο το 57% ήταν αποτελεσματικό στη Νότια Αφρική, όπου το στέλεχος Β.1.351 καταγράφει υψηλή μεταδοτικότητα.

Τρίτη δόση

Ο Gates ρωτήθηκε αν μια τρίτη δόση εμβολιασμού θα ήταν αρκετή για να προστατεύσει από νέες μεταλλάξεις.
«Υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ του ιδρύματός μας, του δρος Fauci και άλλων αξιωματούχων για αυτήν την εναλλακτική στρατηγική» δήλωσε ο Gates.
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συμβουλεύουν τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό προτού εμφανιστούν νέες και ακόμη πιο επικίνδυνες παραλλαγές του ιού.

Μεταλλαγμένα στελέχη

Από την Τρίτη 16 Φερβουαρίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ έχουν εντοπίσει 1.277 περιπτώσεις της μετάλλαξης του ιού Β.1.1.7 που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο οργανισμός έχει εντοπίσει επίσης 19 κρούσματα του στελέχους Β.1.351 από τη Νότια Αφρική, καθώς και τρία κρούσματα Ρ .1, μια μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία.

Fauci για J&J

Ο Antony Fauci κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, επίσης πρόσφατα διενήρησε ελέγχους για το εμβόλιο της J&J, επισημαίνος ότι παρόλο που φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, ήταν ακόμα σε θέση να κρατήσει τους ανθρώπους εκτός του νοσοκομείου και να αποτρέψει από τη σημαντική νοσηρότητα του εμβολίου.

Για τον Trump

Επίσης ο δήλωσε στο CNBC ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει τελικά να ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς του πρώην προέδρου Donald Trump, παρά τις «ανησυχητικές» θεωρίες συνωμοσίας για τη διενέργεια εκλογικές νοθείας.

Οι θεωρίες

«Είναι παράδοξο να λέει κάποιος ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί χωρίς καμία απόδειξη.
Και πόσο διαβρωτικό (σ.σ. για την κοινωνική συνοχή) είναι αυτό», δήλωσε ο Gates ο οποίος έχει επίσης επικρίνει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Trump.
«Αλλά θα στοιχηματίσω ότι τα μέσα κοινωνική δικτύωσης θα βρουν τρόπο να τον αφήσουν να επιστρέψει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι μελλοντικές αναρτήσεις του πρώην προέδρου θα μπορούσαν να έχουν προειδοποιήσεις για την ύπαρξη fake news.

Οι ακόλουθοι

«Ξέρετε κατά κάποιο τρόπο ... το ενδιαφέρον των ανθρώπων για αυτό που λέει ενδέχεται να μειωθεί αρκετά», σημείωσε ο Gates.
«Θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε (την εξέλιξη των ακολούθων του)», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης