Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι νέες απώλειες στις τράπεζες, τα νέα υψηλά στη ΔΕΗ και τα υπόγεια καλώδια

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι νέες απώλειες στις τράπεζες, τα νέα υψηλά στη ΔΕΗ και τα υπόγεια καλώδια
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Για διάφορους λόγους, η ελληνική αγορά επηρεάζεται εύκολα στις αρνητικές ειδήσεις και αδιαφορεί για τις θετικές. Τόσους μήνες οι αποδόσεις στα ομόλογα υποχωρούσαν αλλά το ελληνικό χρηματιστήριο αδιαφορούσε. Τώρα που τσίμπησαν λίγο βγήκαν μεγάλες πωλήσεις. Προφανώς και οι τράπεζες είναι αδύναμες, ξανά, και οι μεγάλοι επενδυτές δε δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν λεφτά.

Βγήκαν το προηγούμενο διάστημα πολλές αναλύσεις, και αφού βέβαια είχε προηγηθεί το ράλι από τα χαμηλά, που μας έλεγαν για τις προοπτικές, αλλά το ταμπλό δεν δείχνει να συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση. Από την άλλη θα λέγαμε πως διαγραμματικά δείχνουν μία συσσώρευση. Πάει μέχρι τα 2,15 ευρώ η ΕΤΕ, γυρίζει μέχρι τα 1,95 ευρώ, η ΑΛΦΑ στα 0,83 και μετά στα 0,75 ευρώ. Λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Η ΠΕΙΡ παραμένει ξεχωριστή περίπτωση.

Δηλαδή, δεν έχουν δώσει ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά αρκετές φορές έχουμε δει πως η αδυναμία να ξεπεραστεί μία αντίσταση συνήθως μεταφράζεται σε υποχώρηση. Με τις τράπεζες επομένως αδύναμες, λογικό το ΧΑ να υποχωρήσει. Μόνο τη ΔΕΗ είχαμε πάλι, όπου το ράλι ανόδου συνεχίζεται ακάθεκτο.

ΤΖΙΡΟΣ: Δε θα τον λέγαμε και μικρό. Κοντά στα 60 εκατ. ευρώ ο καθαρός.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Απογοήτευση από Τιτάν, υποχώρησε η Μυτιληναίος, κάτω η Μotor Oil, ο ΑΔΜΗΕ και ο ΟΤΕ. Από νωρίς η πίεση στη Jumbo, χαμηλότερα ο ΟΠΑΠ και η ΕΥΔΑΠ.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Και αφού έπεσαν τόσα δέντρα και βυθίστηκαν στο σκοτάδι και στο κρύο χιλιάδες συμπολίτες μας και επειδή κάτι έπρεπε να ειπωθεί τι μας είπαν; Αυτό που γράφαμε χθες για τα υπόγεια καλώδια που βλέπεις σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα. Και είπε ο Πρωθυπουργός πως υπάρχει κονδύλι 1 δισ. ευρώ για να γίνουν υπόγεια σε κάποιες «επικίνδυνες περιοχές». Που δεν είναι βέβαια επικίνδυνες είναι το ερώτημα. Και βέβαια οι επενδυτές στο ΧΑ τι έκαναν; Αγόρασαν καλώδια, δηλαδή Cenergy και τις άλλες εισηγμένες του ομίλου. Σα να λέμε μία που το είπε ο Πρωθυπουργός μία που έγινε…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι να πει κανείς…

ΔΕΗ: Απίστευτο αυτό που γίνεται με τη μετοχή. Στα 2,1 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Οι επενδυτές δε παίζουν p/e, αλλά EBITDA. Στα 9,05 ευρώ και στο +3,72% με υψηλό όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Ούτε που ιδρώνει το αυτί του για το ράλι της ΔΕΗ.

CENERGY: Στα 1,94 ευρώ και στο +6,48% με όγκο 363 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Όπως όλα δείχνουν με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων θα βγει από την επιτήρηση. Το ταμπλό το φωνάζει όχι εμείς. Στα 0,4320 ευρώ με άνοδο 6,40% και υψηλό όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Από τα 0,33 ευρώ ξεκίνησε τη χρονιά. Εδώ αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το growth στα κέρδη. Δηλαδή περιμένουμε μία καλή κερδοφορία από τη βασική δραστηριότητα, αλλά θέλουμε μία εικόνα για το 2021. Γιατί αν το growth είναι καλό τότε η αποτίμηση δε μας δείχνει απαιτητική με βάση τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης και όχι της περσινής. Θα πρέπει να περιμένουμε τον ισολογισμό.

AUTOHELLAS: Σε λίγο θα την περάσει σε κεφαλαιοποίηση την Aegean. Έχει όμως και την αύξηση η ΑΡΑΙΓ. Στα 6,10 ευρώ και στο +4,45% με υψηλό όγκο 132 χιλ. τεμάχια. Πολλά κομμάτια έγιναν στα 5,97 ευρώ με μηχανάκι στους πωλητές.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 1,85 ευρώ και στο +3,35% με όγκο 117 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Και με 3.236 τεμάχια όγκο παρακαλώ. Μην τον υποτιμάται. Αντιστοιχεί σε 54.602 ευρώ τζίρο. Νέα υψηλά στα 17,40 ευρώ σήμερα η μετοχή αλλά έκλεισε στα 17 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μάζεμα το πρωί μέχρι τα 0,4040 ευρώ. Πήραν όσα πουλούσαν και μετά σταμάτησαν. Πριν μερικές μέρες είχαμε δει πάλι το ίδιο. Θέλουμε κλείσιμο πάνω από το σημερινό υψηλό για να ξεφύγει ανοδικά. Στα 0,3980 ευρώ και στο +2,58 ευρώ στο κλείσιμο.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έκανε περισσότερο όγκο από αυτόν που είχε κάνει από την αρχή του έτους. Κάτι παραπάνω από 2,1 χιλ. τεμάχια που όμως αντιστοιχούν σε τζίρο 651 χιλ. ευρώ! Με οριακή πτώση, αλλά εδώ κάτι φαίνεται πως κινείται. Δεν είναι μόνο σήμερα. Για τη στήλη παρά τα νέα ιστορικά παραμένει ελκυστική. Εδώ και χρόνια στις επιλογές της.

INTRACOM: Κανονικά κάτι τέτοιες μετοχές με τους όγκους που έχει κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις θα πρέπει να κλειδώνει στο limit up και με ανεκτέλεστα. Τεράστιοι όγκοι αλλά δεν είναι αρκετοί για να ξεπεραστούν αντιστάσεις.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σκέτη απογοήτευση…

ΚΛΜ: Μία από τα ίδια…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Να κάνει μία διόρθωση και αυτή βρε παιδιά… Ναι τσάμπα η αποτίμηση αλλά δε φτάνει ξέρετε. Μπορεί μία μετοχή να ανέβει ακόμα και με μεγάλα χρέη και ζημιές. Αρκεί να υπάρχει ωραία κορδελίτσα στο στόρι. Εδώ πάει πιο στρωτά η μετοχή. Στα 4,09 ευρώ και στο -1,92% με 38 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης