Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα και στην αγορά παραγώγων περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα και στην αγορά παραγώγων περιμένουν οι αναλυτές
Τράπεζες, ΔΕΗ αλλά και Aegean θα βρεθούν στο επίκεντρο – Λήγουν συμβόλαια και δικαιώματα επί του δείκτη FTSE 25
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα με το βλέμμα στραμμένο και στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Η λήξη συμβολαίων και δικαιωμάτων επί του δείκτη FTSE 25 στο χρηματιστήριο παραγώγων ίσως αυξήσει τη μεταβλητότητα στη συνεδρίαση.
Οι αναλυτές ανησυχούν από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων ενώ διατηρούν το βλέμμα τους στις διεθνείς αγορές, οι οποίες δείχνουν τάσεις συσσώρευσης, αλλά αυξάνονται τα δημοσιεύματα για πιθανή διόρθωση.
Το ΧΑ μη έχοντας ακολουθήσει την άνοδο των ξένων αγορών, εμφανίζεται πρόθυμο στις διορθώσεις με τάση να υπερβάλει.
Η πορεία των τραπεζικών μετοχών προβληματίζει και οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει και η μετοχή της ΔΕΗ, λόγω της ισχυρής ανόδου των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί σήμερα λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, αν και δεν αποκλείεται μία μικρή παράταση.
Και στη μετοχή της Aegean θα επικεντρωθούν οι επενδυτές, λόγω της χθεσινής ανακοίνωσης για την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης για την αύξηση κεφαλαίου και την κρατική ενίσχυση.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να έχουν διακυμάνσεις, λαμβάνοντας τάση από τις αγορές του εξωτερικού οι οποίες εμφανίζουν μικτές τάσεις.

Euroxx
Περιμένουμε διατήρηση της μεταβλητότητα σήμερα λόγω και της λήξης των παραγώγων.
Συμβόλαια και δικαιώματα επί δεικτών λήγουν σήμερα.

Βeta
Η προθεσμία εκδήλωσης προσφορών για το 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ λήγει σήμερα, ενώ λήγουν και τα παράγωγα του FTSE.
Η αδυναμία των ξένων αγορών υποδηλώνει αρνητικό άνοιγμα στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, ωστόσο θα χρειαστεί μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να συνεχιστεί.
Η βραχυπρόθεσμη τάση του τραπεζικού δείκτη είναι πτωτική με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 459 μονάδες.
Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 777 (ΚΜΟ 20) και 750 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 800 και 810 μονάδες. Η ανακοίνωση των Δεικτών Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI) της Markit σε Ευρωζώνη και Αμερική θα δώσει τον τόνο της ημέρας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης