Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Νορβηγία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη κορωνοϊού

Συναγερμός στη Νορβηγία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη κορωνοϊού
Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί στη χώρα περίπου 12 κρούσματα της νέας μετάλλαξης που φέρει το όνομα B.1.525
Σχετικά Άρθρα

Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας εντόπισαν μία ακόμη μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία φέρεται να διαθέτει ομοιότητες με τη βρετανική και την νοτιοαφρικανική παραλλαγή.
Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί στη χώρα περίπου 12 κρούσματα της νέας μετάλλαξης που φέρει το όνομα «B.1.525», όπως ανέφερε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NRK.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν είναι πιο μεταδοτική, αλλά μπορεί να είναι.
Υπάρχουν αλλαγές στον ιό που μπορεί να επηρεάζουν τη μολυσματικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας μιλώντας στο NRK.

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει το τελευταίο διάστημα εντοπίσει σειρά μεταλλάξεων, με τον Vold να περιγράφει αυτή την εξέλιξη ως φυσική για τον ιό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδύνατο να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για εισαγόμενη ή εγχώρια μετάλλαξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το NRK έχει χαρακτηρίσει τη Νορβηγία ως τη χώρα που βρίσκεται «μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών κρατών» στην ανάλυση νέων παραλλαγών του ιού, πίσω από μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και την Ισλανδία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Vold υποστήριξε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχώς εντοπίζονται νέες μεταλλάξεις στη Νορβηγία.
Οι αρχές δεσμεύτηκαν να θέσουν την νέα αυτή μετάλλαξη υπό παρακολούθηση, όπως και γίνεται και με άλλες παραλλαγές που θεωρούνται πιο μεταδοτικές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης