Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας): Σταδιακή απόσυρση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας από το 2022

Villeroy (Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας): Σταδιακή απόσυρση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας από το 2022
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau δήλωσε ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος υπερθέρμανης της ευρωπαϊκής οικονομίας και έντασης των πληθωριστικών πιέσεων
Σχετικά Άρθρα

Το γαλλικό δημόσιο θα πρέπει να προχωρήσει στη σταδιακή άρση των μέτρων στήριξης προς την οικονομία κατά το επόμενο έτος (το 2022) εν όσω αίρονται τα μέτρα προστασίας κατά της υγειονομικής κρίσης και προχωρούν οι εμβολιασμοί και η ανοσοποίηση του πληθυσμού δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.
«H άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς φόβο», είπε ο Villeroy.
Ο Villeroy δήλωσε σχετικά στη Les Echos ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Πληθωριστικές πιέσεις

«Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια (σ.σ. στις Ηνωμένες Πολιτείες) αυξάνονται κατά τα φαινόμενα ως συνέπεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης Biden του πάκετου μέτρων τόνωσης της οικονομίας 1.9 τρισ. δολ..
Το να μιλάμε για υπερθέρμανση και παρατεταμένη αναζωπύρωση του πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ φαίνεται τουλάχιστον πρόωρο.
Επιπλέον, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθούν αυτά τα φαινόμενα στην Ευρώπη», είπε.

Το ευρώ

Ο Villeroy, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τον διεθνή ρόλο του ευρώ, καθώς η χρήση του ως παγκόσμιου συναλλαγματικού αποθέματος αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο αυτού του δολαρίου, ενώ την ίδια ώρα οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν παρόμοιο μέγεθος.

Ανάκαμψη

Ο Villeroy επανέλαβε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να έχει ανάκαμψη 5% φέτος, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ υπέστη τη βαθύτερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέρυσι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που «πάγωσαν» την οικονομια, συμπεριλαμβανομένων δύο lockdowns.
Το Aκαθάριστο Eγχώριο Προϊόν της Γαλλίας μειώθηκε κατά 8,3% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης