Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Στις 4.400 μονάδες ή +13% ο S&P 500 έως το τέλος του 2021 - Ποιες μετοχές προτείνει

JP Morgan: Στις 4.400 μονάδες ή +13% ο S&P 500 έως το τέλος του 2021 - Ποιες μετοχές προτείνει
Άνοδο στις 4.400 μονάδες ή +13% εκτιμά για τον δείκτη S&P 500 η JP Morgan έως το τέλος του 2021
Σχετικά Άρθρα

Άνοδο στις 4.400 μονάδες ή +13% εκτιμά για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 η JP Morgan έως το τέλος του 2021.
Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εν αρχή, επισημαίνει πως, έπειτα από μια διόρθωση της τάξεως του 5% τον Ιανουάριο του 2021, «έπεσε μέσα» στις εκτιμήσεις της, καθώς είχε θέσει ως στόχο για τον S&P 500 τις 4.000 μονάδες.
Στη συνέχεια, όμως, αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της, προβλέποντας αύξηση στον σημαντικότερο δείκτη της Wall Street ύψους 13%, στις 4.400 μονάδες.
Μάλιστα, επεξηγεί την αισιοδοξία της βασιζόμενη στους ακόλουθους παράγοντες:
α)Η οικονομική δραστηριότητα θα επανεκκινηθεί αποτελεσματικά τις επόμενες 40 με 70 ημέρες,
β)Το νέο πακέτο Biden, ύψους 1,9 τρισεκ. δολ., αλλά και γενικότερα τα περίπου 30 τρισεκ. δολ. που έχουν εγχυθεί στην παγκόσμια οικονομία, θα αμβλύνουν το πρόβλημα της ανεργίας και θα αυξήσουν την καταναλωτική ζήτηση, άρα και τα εταιρικά κέρδη.
γ)Τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει ρεκόρ αποταμιεύσεων (περίπου 11,3 τρισεκ. δολ.)
δ)Οι πιθανές εξωτερικότητες (wealth effect) από την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ φτάνουν τα 124 τρισεκ. δολ.
ε)Ο ισολογισμός καταναλωτή με αναλογία εξυπηρέτησης χρέους είναι σε χαμηλό 40ετίας, ενώ η καταναλωτική μόχλευση σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα είναι στο 9%.
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, επίσης, είναι οι αθετήσεις πληρωμών σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των καταναλωτικών δανείων.
στ)Η αγορά εργασίας ανακάμπτει, όπως και οι μισθοί.

Ποιες μετοχές προτείνει η JP Morgan

Ως εκ τούτου, η JP Morgan επιβεβαιώνει το θετικό επενδυτικό συναίσθημα που επικρατεί στην αγορά, υπολογίζοντας πως σε αυτό το μακροοικονομικό περιβάλλον τα EPS (earnings per share) θα προσεγγίσουν αθροιστικά τη ζώνη των 178 δολάρια, έναντι αρχικής εκτίμησης για 168 δολ.
Οι μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο ενώ ανάμεσα στους πλέον ωφελημένους από τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι οι κλάδοι της εστίασης, της ψυχαγωγίας, της ενέργειας, του λιανεμπορίου, της φιλοξενίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι τώρα υποαποδίδουν.
Μάλιστα, η τράπεζα προβαίνει και στις ακόλουθες επενδυτικές προτάσεις (βλ. καλάθι JP Morgan).
PJ1.JPG
PJ2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης