Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκλειστικό: Εμπόδιο στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής η αύξηση κεφαλαιακής αξίας και τα 100 εκατ. κέρδη (2020)

Αποκλειστικό: Εμπόδιο στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής η αύξηση κεφαλαιακής αξίας και τα 100 εκατ. κέρδη (2020)

Επιπλέον πρόσκομμα αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση του ΔΣ της ΕΤΕ, για πώληση στo CVC και η απόφαση της διοίκησης του ΤΧΣ για «λευκό» στην πώληση

Σχετικά Άρθρα

Νέο πρόσκομμα στην πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία- όπως έχει γράψει το Bankingnews - θα εξεταστεί στις 25/2, δημιουργεί η εκ νέου κερδοφορία και ο κύκλος εργασιών της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας που αυξάνει περαιτέρω την κεφαλαιακή της αξία.

Τα οικονομικά στοιχεία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bankingnews (BN), τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας εμφανίζονται αυξημένα κατά 100 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων που αναμένεται να ανακοινώσει για το κλείσιμο του 2020, αγγίζουν τα 88 εκατ. ευρώ.
Έτσι, τα ίδια κεφάλαια και ο αυξημένος κύκλος εργασιών, παρά την πανδημία, από 1,1 δισ. πάνε στα 1,2 δισ. ευρώ, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας που αποτιμάνται για το 51% κατ΄ ελάχιστο στα 384 εκατ. ευρώ και κατ΄ ανώτερο 554 εκατ. ευρώ.

Κερδοφορία

Η υψηλή κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής καταγράφηκε ήδη από τα στοιχεία του 9μηνου του 2020 με τα κέρδη να ανέρχονται σε 53,7 εκατ, αυξημένα κατά 15,2% σε σχέση με το 9μηνο του 2019 (46,6 εκατ.ευρώ).
Η αύξηση αποδίδεται στα ιδιαίτερα θετικά τεχνικά αποτελέσματα των κλάδων Πυρός, Αυτοκινήτου και Υγείας.
Ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγή ασφαλίστρων, με εξαίρεση την παραγωγή του προϊόντος εφάπαξ ασφαλίστρου.
Τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, χωρίς την παραγωγή του εν λόγω προϊόντος, ανήλθαν σε 422,3 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 5,6% έναντι του 9μήνου 2019.

Πώληση στo CVC

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιπλέον πρόσκομμα αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση του ΔΣ της ΕΤΕ, για πώληση στo CVC - όπως είχε γράψει το ΒΝ στις 13 Φεβρουαρίου (https://www.bankingnews.gr/index.php?id=546541) - και η απόφαση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ψηφίσει «λευκό» στην πώληση, εξετάζοντας στη συνέχεια τα στοιχεία που θα κατατεθούν.

Η τιμή

Τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 30/9/20 ανέρχονταν στο 1,14 δισεκ. ευρώ
Η ΕΤΕ έχει επιλέξει την προσφερόμενη τιμή από το fund της CVC ανέρχεται σε 360 - 400 εκατ. ευρώ, χωρίς στην τιμή αυτή να συμπεριλαμβάνονται οι τυχόν προκαταβλητέες προμήθειες προς την NBG Bankassurance, οι οποίες θα καταβληθούν ούτως ή άλλως και δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι προσαυξάνουν το τίμημα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης