Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Θέτει στόχο-πρόκληση 100 ημερών για παγκόσμια κάλυψη σε εμβόλια προς τους G7

Johnson (Βρετανία): Θέτει στόχο-πρόκληση 100 ημερών για παγκόσμια κάλυψη σε εμβόλια προς τους G7
Ως ηγέτες της G7 πρέπει να πούμε σήμερα, ποτέ ξανά, υποστήριξε ο Johnson απευθυνόμενος προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τον Καναδά

Η Βρετανία προωθεί στην ομάδα των G7 την ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίων και θέτει ως στόχο κάλυψης των παγκόσμιων αναγκών τις 100 ημέρες, για την ολοκλήρωση της τωρινής προσπάθειας κατά του Covid-19 τώρα και για μελλοντικούς ιούς!
Όπως αναφέρει το Reuters, η Βρετανία κάλεσε τις χώρες της ομάδας G7 για να επιταχύνουν την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων σε 100 ημέρες την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός Boris Johnson κατά την εικονική συνάντηση των ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Η Βρετανία του Johnson κατέχει την προεδρία της Ομάδας των 7 ανεπτυγμένων οικονομιών για το 2021 και θέλει να τη χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει δυναμική για μια πιο συντονισμένη προσέγγιση για τις μελλοντικές πανδημίες, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας παγκόσμιας συνθήκης για την υγεία.
Η παρούσα διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας των G7 είναι η πρώτη πολυμερής δέσμευση του Biden από τότε που ανέλαβε το προεδρικό «δαχτυλίδι» από τον Donald Trump, του οποίου η ανορθόδοξη προσέγγιση στις συναντήσεις της G7 συχνά άφησε τις προσπάθειες οικοδόμησης μιας διεθνούς συναίνεσης σε... αταξία.

Ο Johnson θέλει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ και την πανδημία COVID-19, για να θέσει τρία στοιχεία στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας:
Υγεία,
Κλιματική αλλαγή και,
Ανάκαμψη που κατανέμει πιο δίκαια τα οικονομικά οφέλη.

Ο Johnson επίσης, υποσχέθηκε να μοιραστεί τις πλεονασματικές δόσεις εμβολίων με τις αναπτυσσόμενες χώρες και ζητώντας βοήθεια για την ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίων.
«Αξιοποιώντας τη συλλογική μας εφευρετικότητα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι «τα εμβόλια, οι θεραπείες και οι εξετάσεις θα είναι έτοιμες για μελλοντικές απειλές για την υγεία γρήγορα και αυτή την ετοιμότητα να την οικοδομήσουμε καλύτερα μαζί», δήλωσε ο Johnson.
Χρειάστηκαν 314 ημέρες από την πρώτη αναγνώριση ενός συμπλέγματος COVID-19 στην Κίνα τον Δεκέμβριο για τα πρώτα επιτυχημένα αποτελέσματα της δοκιμής εμβολίων.
Η Βρετανία το χαιρέτισε ως τεράστιο επίτευγμα, αλλά είπε την επόμενη φορά ότι πρέπει να γίνει γρηγορότερα, υποστηρίζοντας έναν στόχο 100 ημερών.
«Ως ηγέτες της G7 πρέπει να πούμε σήμερα: ποτέ ξανά», θα πει ο Johnson στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τον Καναδά.
Η Johnson θα δεσμευτεί να στείλει την πλειοψηφία τυχόν πλεονασμάτων εμβολίων COVID-19 που έχει αργότερα μέσα στο έτος στο πρόγραμμα COVAX, το οποίο βοηθά στην τροφοδοσία τρυπήματος σε φτωχότερα έθνη.
Θα ενθαρρύνει και άλλα έθνη της G7 να κάνουν το ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης