Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Η Τουρκία θα διεκδικήσει νομικά την αγορά των F-35 - Προσέλαβε Αμερικανούς δικηγόρους

Anadolu: Η Τουρκία θα διεκδικήσει νομικά την αγορά των F-35 - Προσέλαβε Αμερικανούς δικηγόρους
Η Τουρκία υπέγραψε συνεργασία με την διεθνή δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter που εδρεύει στην Ουάσινγκτον
Σχετικά Άρθρα

Κορυφαίους Αμερικανούς δικηγόρους προσέλαβε η Τουρκία για την υπόθεση των F-35 και την απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου να διακόψει το πρόγραμμα πώλησης των F-35 προς της Τουρκία μετά την αγορά των ρωσικών S-400.
Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu η Τουρκία υπέγραψε συνεργασία με την διεθνή δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να της παρέχει νομικές συμβουλές απέναντι στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της για τη διατήρηση του αμυντικού προγράμματος.

θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι το ρωσικό S-400 θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των F-35, με την Τουρκία να χαρακτηρίζει τους φόβους αβάσιμους, ζητώντας επανειλημμένα τη σύσταση επιτροπής για την αποσαφήνιση του ζητήματος.
Ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας SSB, χαρακτήρισε την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα "μονομερή και παράνομη", προσθέτοντας ότι η χώρα θα κάνει κάθε βήμα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της.
Αν και η Άγκυρα έχει πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού για την προμήθεια των αεροσκαφών, οι ΗΠΑ δεν έχουν παραδώσει κανένα αεροσκάφος F-35 στην Τουρκία.
"Η επιστροφή της Τουρκίας ή ο αποκλεισμός από το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί από αξιολογήσεις και αποφάσεις ανεξάρτητες από τις άλλες νομικές προσπάθειές της", τονίζει η κυβέρνηση Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης