Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνη για τον Πολιτισμό η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Συγκάλυπτε την υπόθεση Λιγνάδη

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνη για τον Πολιτισμό η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Συγκάλυπτε την υπόθεση Λιγνάδη
«Η αυτονόητη επιλογή θα ήταν η παραίτηση της κ. Μενδώνη, το γεγονός ότι δεν το έκανε είναι εξοργιστικό», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Με τη χθεσινή της συνέντευξη, η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες συγκάλυπταν τον κ. Λιγνάδη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM», ανέφερε πως η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ότι μία καταγγελία που πυροδότησε τις εξελίξεις ήταν αυτή του Νίκου Σ. και πως «όταν είχε δημοσιευτεί αυτή η επώνυμη καταγγελία, αυτό που θα έπρεπε να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν να ζητήσει η ίδια, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
«Αντίθετα, για 20 μέρες συγκάλυψε το θέμα. Η κ. Μενδώνη μιλούσε γενικά και αόριστα για τοξικό κλίμα και για ανώνυμες καταγγελίες, ενώ πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και βουλευτές της ΝΔ όπως ο κ. Μαρκόπουλος, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντος», σημείωσε.
Υπογράμμισε ότι αυτό που άλλαξε χθες είναι ότι η κ. Μενδώνη «σύρθηκε ουσιαστικά σε αυτή τη συνέντευξη, από το βάρος των εξελίξεων και της κατακραυγής».
«Η αυτονόητη επιλογή θα ήταν η παραίτηση της κ. Μενδώνη, το γεγονός ότι δεν το έκανε είναι εξοργιστικό», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Σχολίασε ακόμη ότι «ήταν αρκετά παράξενη η αποστροφή της κ. Μενδώνη ότι τους "εξαπάτησε" ο κ. Λιγνάδης».
«Ποιους εξαπάτησε;
Συνομίλησε και ο κ. Μητσοτάκης μαζί του αυτές τις μέρες;», αναρωτήθηκε και έθεσε το ερώτημα «από πότε οι υπουργοί έχουν ανακριτικά καθήκοντα, ώστε να εξετάσουν αν ο κ. Λιγνάδης είναι ή δεν είναι επικίνδυνος;».

Επικίνδυνη για τον Πολιτισμό είναι η συνολική πολιτική Μενδώνη και Μητσοτάκη

«Αυτή που είναι πραγματικά επικίνδυνη για τον Πολιτισμό είναι η συνολική πολιτική της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο θέμα των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί έχουν καταδικάσει τους ανθρώπους του χώρου στη φτώχεια και τη μιζέρια όλο αυτό το διάστημα», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.
Πρόσθεσε ότι «πηγή αυτής της προσπάθειας συγκάλυψης είναι η αλαζονεία ότι τίποτα δεν τον αγγίζει».
«Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Η κ. Μενδώνη, προφανώς με εντολή του πρωθυπουργού, ακύρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, ακριβώς για να τοποθετηθεί ο δικός τους άνθρωπος», ανέφερε.
Σημείωσε, δε, ότι «όλοι μας, ως κοινωνία, χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που έχουν βρει το κουράγιο να βγουν μπροστά και να μιλήσουν» και υπογράμμισε ότι «όλοι μας –και από εδώ ξεκινά η κριτική στην κυβέρνηση - έχουμε θεσμική υποχρέωση να φτιάξουμε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης που θα προστατεύει τα θύματα και θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν».
«Σήμερα υπάρχουν καταγγελίες για ένα μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν στο μέγιστο βαθμό», πρόσθεσε.

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Κάνοντας αναφορά στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «κατ’ αρχάς, όπως έχει αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το φαινόμενο αυτό δεν ήταν τόσο “πρωτόγνωρο” όσο η κυβέρνηση διατείνεται και άλλωστε είχε προβλεφθεί εδώ και 10 ημέρες».
«Η απαξιωτική στάση της ΝΔ απέναντι στους απλούς πολίτες και τους εργαζόμενους φάνηκε με το κλείσιμο του ΗΣΑΠ – το οποίο μάλιστα έγινε χωρίς καμία ενημέρωση με τον κόσμο να συγκεντρώνεται στους σταθμούς- αλλά και με τις εικόνες των εργαζόμενων στα delivery να παλεύουν με τα μηχανάκια μέσα στα χιόνια, τη στιγμή που το Υπουργείο Εργασίας είχε τη δυνατότητα να τους προστατεύσει και δεν το έκανε», σημείωσε.
«Μόνο το πρώτο βράδυ 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα-δεν έχει ξανασυμβεί αυτή η κατάρρευση», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «φάνηκε και εδώ, όπως και στο πεδίο της πανδημίας, ο αναντικατάστατος ρόλος του Δημοσίου, ώστε να παρέχονται απρόσκοπτα στους πολίτες τα κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα».
«Η κατάρρευση που ζήσαμε έχει άμεση σχέση με την πορεία ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον ΔΕΔΔΗΕ, με την απαξίωσή του, την υποστελέχωση αλλά και την ίδια στιγμή με το να χρυσοπληρώνει διάφορα golden boys στην ηγεσία του», σημείωσε.
«Θα είναι πολύ ελπιδοφόρο, η κατάσταση αυτή να είναι απαρχή για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, για την υπεράσπιση όλων των συλλογικών κοινωνικών αγαθών», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης