Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 455.900 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων και 15νθήμερο λουκέτο σε επιχείρηση

Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 455.900 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων και 15νθήμερο λουκέτο σε επιχείρηση
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν την Παρασκευή 19/2 συνολικά 75.361 ελέγχους και κατέγραψαν 1.457 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

Πρόστιμα ύψους 455.900 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση, επέβαλλαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) την Παρασκευή 19/2 .
Ειδικότερα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν την Παρασκευή 19/2 συνολικά 75.361 ελέγχους και κατέγραψαν 1.457 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (64.416).

Κυριότερες παραβάσεις

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

  1. Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων
  2. Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)
  3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  4. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες


Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Από τους χθεσινούς ελέγχους, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) έδωσε στη δημοσιότητα τις εξής χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων:
1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 16 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.
2) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ σε 3 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
3) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000 ευρώ πρόστιμο σε φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Αττικής.
4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ατόμου για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊου, στη Θεσσαλονίκη.
5) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο – οβελιστήριο, για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος πελάτη, στον οποίο επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 300 ευρώ, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
6) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος 4 πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
7) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
8) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανώτρια ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία, με επιβολή στους συμμετέχοντες, 19 προστίμων των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 20 προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
9) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 10 συλλήψεις σε ιδιωτική εκδήλωση σε οικία με επιβολή 20 προστίμων των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
10) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
11) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης και από 300€ πρόστιμο σε οκτώ (8) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
12) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στη Θεσσαλονίκη.
13) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
14) Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 14.800 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και παραβίαση των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
15) Η ΕΑΔ επέβαλε ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε κατάστημα διανομής (Delivery-Take away) για παραμονή πελατών εντός καταστήματος, στο Δήμο Αθηναίων.
16) Η ΕΑΔ επέβαλε ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παραμονή πελάτη εντός του καταστήματος, στο Δήμο Αθηναίων.
17) Η ΕΑΔ επέβαλε ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, στο Δήμο Πατρέων.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης