Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα - Γύρω στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο η ανοσία αγέλης

Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα - Γύρω στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο η ανοσία αγέλης
Κάμψη των κρουσμάτων θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, όπως εκτίμησε ο Θ. Βασιλακόπουλος
«Θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα», εκτίμησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως «με σχεδόν 1500 κρούσματα έχουμε 25 θανάτους. Με τον διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων το Νοέμβριο είχαμε 100 θανάτους. Αναλογικά ανά 100 κρούσματα έχουμε τους μισούς θανάτους. Πιθανότερη εξήγηση είναι ότι με τον εμβολιασμό καλύψαμε τους ηλικιωμένους που πάνε στο νοσοκομείο και χάνουν τη ζωή τους».
Πρόσθεσε ότι «αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός και αυξηθούν και οι δόσεις, θα φτάσουμε στο Πάσχα και θα έχουμε εμβολιασμένο τουλάχιστον με την πρώτη δόση το μεγαλύτερο μέρος του ευπαθούς πληθυσμού».

Αναμένεται κάμψη των κρουσμάτων

Κάμψη των κρουσμάτων θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, όπως εκτίμησε ο κ. Βασιλακόπουλος, εξηγώντας ότι αυτό συνδέεται με τις μειωμένες λόγω χιονιά μετακινήσεις και επαφές κατά συνέπεια, διασποράς του ιού.
Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «θα δούμε αύξηση των νοσηλευομένων, διότι καθυστερεί της διάγνωσης η βαριά νόσηση», συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει αυτό να μας απογοητεύσει».
Σημείωσε ότι ήδη διασωληνωμένοι μεταφέρονται από το δημόσιο σύστημα στο ιδιωτικό.

Ανοσία αγέλης και μετακινήσεις

Για να τελειώσουμε με τη μάσκα θα πρέπει να αποκτήσουμε την «ανοσία αγέλης», την οποία ο ίδιος εκτίμησε χρονικά γύρω στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο
Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό των εμβολιασμένων, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει από σοβαρή νόσο και μάλιστα, μετά την πρώτη δόση το ποσοστό αυτών που έχουν τον ιό στον οργανισμό τους είναι ελάχιστο και τον διατηρούν σε επίπεδο που μάλλον δεν είναι μεταδοτικός.
Όπως είπε, «αν αυτός ο άνθρωπος φορέσει και τη μάσκα του, δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να μολύνει κανέναν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης