Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Οι βιομήχανοι διαθέτουν τις μονάδες παραγωγής για την επιτάχυνση των εμβολιασμών

Ιταλία: Οι βιομήχανοι διαθέτουν τις μονάδες παραγωγής για την επιτάχυνση των εμβολιασμών
«Στις ιταλικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι και συγγενικά τους πρόσωπα, δήλωσε ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων 

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Carlo Bonomi σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica, δήλωσε ότι «μπορούν να διατεθούν οι διάφοροι χώροι των βιομηχανιών, προς στήριξη του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού».
O Bonomi πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση, παρουσιάσθηκε ήδη στην προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης», δηλαδή απευθείας στον νέο πρωθυπουργό Mario Draghi.
Εξήγησε επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που μετέχουν στην Ιταλική Ένωση βιομηχάνων, είναι 5,5 εκατομμύρια, και κατά μέσο όρο, ο κάθε ένας στην οικογένειά του έχει τουλάχιστο άλλο ένα μέλος».

Πάνω από 12 εκατ. εμβολιασμοί στις βιομηχανίες

Κάτι που σημαίνει ότι στις ιταλικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι και συγγενικά τους πρόσωπα.
«Για τους εμβολιασμούς - όπως γίνεται και στο εξωτερικό - πρέπει να χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες δομές, όπως εκθεσιακά κέντρα, αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί» τόνισε τέλος ο επικεφαλής των Iταλών βιομηχάνων.
Πολλοί σχολιαστές βέβαια, υπογραμμίζουν ότι παράλληλα με την επιλογή νέων χώρων για τους εμβολιασμούς, πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες από μέρους των φαρμακευτικών εταιριών, η μείωση των οποίων έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις σε σχέση με ό,τι προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα των ιταλικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης