Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καφούνης (ΕΣΑ): Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει

Καφούνης (ΕΣΑ): Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει

Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συμμετέχουν και άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας, ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνων, Σταύρος Καφούνης

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, σημειώνοντας ότι οι καταστηματάρχες δεν θέλουν να ανοίξουν και μετά να κλείσουν ξανά.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι προσπάθειες όλων είναι «να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια», το εμπόριο πρέπει να έχει προτεραιότητα, αλλά και ότι «ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε click away, είτε ο ιδανικός τρόπος είναι με click inside για όλους».
Υπογράμμισε πως «αναμένουνε τα υγειονομικά δεδομένα των επόμενων ημερών ώστε με σοβαρότητα και χωρίς να διακινδυνέψουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας, να προτείνουμε τον καλύτερο τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς, που θα μπορέσει χωρίς άλλο πισωγύρισμα να μας φτάσει μέχρι το σημείο που η υγειονομική κρίση θα έχει ξεπεραστεί».

Να συμμετέχουν και άνθρωποι της οικονομίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Ο κ. Καφούνης σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς, υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να αιωρούνται λανθασμένα διλήμματα στον δημόσιο διάλογο, όπως σχολεία και πρωτοετείς φοιτητές στα πανεπιστήμια ή άνοιγμα της αγοράς, με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Έλληνες φορολογουμένους και χαμένες θέσεις εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα μηδενική προοπτική και ελπίδα για όλους τους νέους της χώρας.
«Εάν πρόκειται να ιεραρχεί τις προτεραιότητες και να αποφασίζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, τότε προφανώς η σύνθεση της θα πρέπει να αποτελείται από 16 υγειονομικούς και 16 ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Καφούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης