Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anschober (Αυστρία): Το παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού θα βάλει φρένο στην πανδημία

Anschober (Αυστρία): Το παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού θα βάλει φρένο στην πανδημία
Πριν τα τέλη του 2020, ήταν σαφές ότι οι μεταλλάξεις του ιού θα αποτελούσαν πρόβλημα
Σχετικά Άρθρα

Επιφυλακτικός για την πορεία του κορωνοΐού ως και τον Απρίλιο εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Rudolf Anschober o οποίος στον απολογισμό του για τον ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας τονίζει ότι ο ιός "μας οδήγησε όλους σε παραφροσύνη", αλλά "θα πρέπει να γίνει αποδεκτός ως μια πραγματικότητα καθώς θα παραμείνει μέρος της ζωής μας".
Δεδομένου ότι το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, δεν είναι πολύ μακριά εκτιμά ότι θα υπάρξει ακόμη μια "πραγματική φάση κινδύνου" με "ελαφρώς αυξανόμενους αριθμούς", καθώς οι παραλλαγές του ιού ασκούν "μεγαλύτερη πίεση".

Επικίνδυνες οι μεταλλάξεις

«Πριν τα τέλη του 2020, ήταν σαφές ότι οι μεταλλάξεις του ιού θα αποτελούσαν πρόβλημα, "αλλά τώρα, μέσα στις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει και ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός τεστ, με πάνω από 250.000 την ημέρα» υποστηρίζει.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τώρα "μικρές αυξήσεις που δεν είναι ακόμη δραματικές", παρόλα αυτά ο πληθυσμός πρέπει τώρα να είναι "πάρα πολύ συνεπής". Πάνω απ 'όλα, καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο μεγαλύτερος αριθμός εμβολιασμένων παγκοσμίως ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε πάνω από 500.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν.

Οχι απόλυτα επιτυχής η αντιμετώπιση της πανδημίας

Στο μεταξύ ανάμικτες είναι, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, οι πρώτες αξιολογήσεις του έργου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Sebastian Kurz και των Πράσινων, σε σχέση με την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού. Πολιτικοί αναλυτές, στην Αυστρία άνουν λόγο για μια πορεία "ζιγκ-ζαγκ" της κυβέρνησης στον επικοινωνιακό τομέα, καθώς στην αρχή επικέντρωσε στον φόβο, το καλοκαίρι στο "αφήνω κάποιον να κάνει ό,τι θέλει", στη συνέχεια στην προσωπική ευθύνη και τελικά σε ένα μείγμα αυτών, κάτι που δημιουργεί αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης