Τελευταία Νέα
Διεθνή

Attal (Γαλλία): Απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων

Attal (Γαλλία): Απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων
Τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων 3 ημερών είναι αρνητικά καθώς σε πανεθνικό επίπεδο, "η τάση δεν είναι πλέον καλή"
Σχετικά Άρθρα

Κι ενώ η Ευρώπη περιμένει με ανυπομονησία την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές Μαρτίου η Γαλλία φαίνεται ότι απομακρύνεται από αυτό το ενδεχόμενο.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal παραδέχθηκε σήμερα ότι η ελπίδα για χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων στη Γαλλία απομακρύνεται, με βάση την εξέλιξη της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.
"Αυξήθηκαν τα ποσοστά και η τάση δεν είναι δυστυχώς προς την κατεύθυνση της χαλάρωση των μέτρων αι των περιορισμών" δήλωσε στη Le Figaro.

Ραγδαία η αύξηση τις 3 τελευταίες ημέρες

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία οι 3 τελευταίες ημέρες είναι αρνητικές καθώς σε πανεθνικό επίπεδο, "η τάση δεν είναι πλέον καλή", ανέφερε και ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran. Από την Παρασκευής περισσότερα από 22.000 με 24.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει υψηλή, με 25.269 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων άνω των 3.300 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
"Αυτός ο ιός μπορεί ακόμη να μας αιφνιδιάζει", υπογράμμισε ο Attal, κάνοντας λόγο για αβεβαιότητες στη διασπορά των διαφόρων μεταλλάξεων, που έχουν εμφανιστεί, όμως "αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτο".
Ο εκπρόσωπος τύπου επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, όσο είναι δυνατόν, να αποφύγει μια τρίτη πανεθνική καραντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης