Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στόχος η πρώτη δόση του εμβολίου σε όλους τους ενήλικες μέχρι τέλη Ιουλίου

Βρετανία: Στόχος η πρώτη δόση του εμβολίου σε όλους τους ενήλικες μέχρι τέλη Ιουλίου
H έξοδος από την καραντίνα θα είναι «προσεκτική και σταδιακή»  προειδοποίησε ο B. Johnson

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου στη Βρετανία θα λάβουν μια πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid -19 όλοι οι ενήλικες, όπως υποσχέθηκε πρωθυπουργός της Βρετανίας, B. Johnson.
Η Βρετανία είναι μία από τις πρώτες χώρες της Δύσης που ξεκίνησαν την εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών τον Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα στόχος της βρετανικής κυβέρνησης ήταν ο εμβολιασμός του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Ήδη, η πρώτη δόση εμβολίου είχε χορηγηθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου σε 15 εκατομμύρια ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι άνω των 70 ετών, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει χορηγηθεί σε ακόμη 2,2 εκατομμύρια άτομα.

Ο στόχος του Ιουλίου

Στη Βρετανία στόχος είναι πλέον να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού , μεταξύ των οποίων και οι άνω των 50 έως στα μέσα Απριλίου, όπως ανέφερε η Downing Street σε σχετική της ανακοίνωση.
«Το να φθάσουμε τα 15 εκατομμύρια εμβολιασμών ήταν ένα σημαντικό βήμα, όμως δεν θα υπάρξει χαλάρωση και θέλω η εκστρατεία να προχωρήσει ακόμα πιο μακριά και ταχύτερα στις επόμενες εβδομάδες», δηλώνει ο B. Johnson στην ανακοίνωση αυτή.
Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχει επιτυχθεί, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η έξοδος από την καραντίνα θα είναι «προσεκτική και σταδιακή».
Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας 22/2 ενώπιον του κοινοβουλίου τον οδικό χάρτη του σχετικά με την άρση της καραντίνας.
Πάντως, προτεραιότητα αποτελεί η επαναλειτουργία των σχολείων, που θα μπορούσε να ξεκινήσει σταδιακά από τις 8 Μαρτίου.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Matt Hancock, σε συνέντευξή του στο Sky News, υπεραμύνθηκε της προσεκτικής προσέγγισης της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν και υπάρχουν «σχεδόν 20.000» ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία.
Ο Matt Hancock ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το συμφέρον να εμβολιαστούν τα παιδιά προκειμένου να μειωθεί η διασπορά της Covid-19. «Κλινικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να μάθουμε εάν τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης