Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 500.000 οι νεκροί λόγω covid – Fauci: Θα μείνει στην ιστορία...

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 500.000 οι νεκροί λόγω covid – Fauci: Θα μείνει στην ιστορία...
Εκδήλωση Biden σήμερα 22/2 το απόγευμα για αυτό το βαρύ ορόσημο
Σχετικά Άρθρα

Μια ανάσα από τους 500.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας της covid βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τον κορυφαίο Αμερικάνο λοιμωξιολόγο, Anthony Fauci να υποστηρίζει ότι «είναι φρικιαστικό» και με τον Λευκό Οίκο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα 22/2 το απόγευμα εκδήλωση για τα θύματα της επιδημίας.
«Δεν είχαμε γνωρίσει τέτοιον απολογισμό παρά πριν από 100 και πλέον χρόνια, την περίοδο της πανδημίας (της επιλεγόμενης ισπανικής γρίπης) το 1918.
Αυτό είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία.
Σε δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμα για την περίοδο που πέθαναν τόσοι άνθρωποι» ανέφερε μιλώντας στο CNN ο Fauci.
Ο πρώτος θάνατος είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ, την 29η Φεβρουαρίου 2020.
Σε λιγότερο από τρεις μήνες, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000 νεκρούς ενώ το ορόσημο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο, την παραμονή της ορκωμοσίας του Joe Biden.

Biden: Θρηνούμε και θεραπεύουμε

«500.000!
Είναι σχεδόν 70.000 περισσότεροι από όλους τους Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια περίοδο τεσσάρων ετών.
Όλη αυτή η οδύνη...» ανέφερε ο πρόεδρος Biden κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer τονίζοντας πάντως ότι ο αυξανόμενος ρυθμός του εμβολιασμού φέρνει ελπίδα.
Για σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος Biden έχει προγραμματίσει εκδήλωση για τα θύματα της επιδημίας στον Λευκό Οίκο, όπου το παρών θα δώσει και η αντιπρόεδρος Kamala Harris.
«Για να θεραπεύσουμε, πρέπει να θυμόμαστε» είχε αναφέρει ο Biden πριν από περίπου έναν μήνα, όταν και αναλάμβανε την προεδρία των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι πλέον στις ΗΠΑ γίνονται κατά μέσο όρο 1,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων καθημερινά, που αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ΗΠΑ ευελπιστούν ότι έως τα τέλη Ιουλίου θα έχουν παραχθεί και χορηγηθεί 600 εκατ. δόσεις, τη στιγμή που εκτιμάται πως έως σήμερα έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια (Pfizer/BioNTech και Moderna) 61 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τα 18 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 499.000 θανάτους και περισσότερα από 28,1 εκατομμύρια μολύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης