Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Στην ανακρίτρια ο χρυσοχόος που κατηγορείται για κλοπή ράβδων χρυσού αξίας 3,5 εκατ. ευρώ

Ρόδος: Στην ανακρίτρια ο χρυσοχόος που κατηγορείται για κλοπή ράβδων χρυσού αξίας 3,5 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έναν 53χρονο Αμερικάνο, κάτοικος Ρόδου, χρυσοχόο
Σχετικά Άρθρα

Για την κλοπή 110 ράβδων χρυσού κατηγορείται ένας χρυσοχόος από τη Ρόδο ο οποίος αύριο (24/2) θα καταθέσει ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, στο πλαίσιο διεθνούς αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής σε ποινικές υποθέσεις με την Ελβετία.
Πρόκειται για έναν 53χρονο Αμερικάνο, κάτοικος Ρόδου, χρυσοχόο.

Η υπόθεση

Ο κατηγορούμενος, πρώην συνεργάτης της SMH Schweizerische Metallhandels AG (εφεξής «SMH Schweiz») φέρεται να εμπλέκεται σε κλοπή χρυσού σε μορφή ράβδων, συνολικά 110, συνολικής αξίας περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και για αντικατάσταση αυτών με παραποιημένες ράβδους από μόλυβδο από τους αποθευτικούς χώρους της SMH Schweiz στο Embraport στο Embrach/Zurich στο χρονικό διάστημα 2015 εως 2018 αναφέρει η «Δημοκρατική».
Επιπλέον, παραγγέλθηκε κατ’οίκον έρευνα στον τόπο κατοικίας του, που σύμφωνα με την Interpol βρίσκεται σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στα Στεγνά Αρχαγγέλου.
Ζητήθηκε ειδικότερα να ερευνηθούν όλες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο ακίνητο, οι οποίες είναι προσβάσιμες στον κατηγορούμενο, όπως επίσης και τα έγγραφα, ηχητικά υλικά και διάφορα άλλα αρχεία και υλικοί φορείς δεδομένων.
Ζητήθηκε παραπέρα να αναζητηθούν χρυσός σε μορφή ράβδων, υποκατάστατα, ενδείξεις για προϊόντα απομίμησης και κάθε άλλο σχετικό στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Από την έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 15η Ιανουαρίου 2021 στην οικία δεν βρέθηκε τίποτε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας 11 οχήματα είναι εγγεγραμμένα στο όνομά του σύμφωνα με τραπεζικά έγγραφα από το 2017 έως το 2019 σε λογαριασμούς του στην Volksbank Pforzheim έχουν κατατεθεί συνολικά 230.000 ευρώ σε μετρητά.
Από τον κατάλογο επισκεπτών του θησαυροφυλακίου της εταιρείας που τον καταμήνυσε στο χρονολογικό διάστημα 2015 εως 2018 εισερχόταν τακτικά στο θησαυροφυλάκιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης