Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο Bill Gates προειδοποιεί - Αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Elon Musk, προσοχή στο Bitcoin - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση;

Ο Bill Gates προειδοποιεί - Αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Elon Musk, προσοχή στο Bitcoin - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση;
Η βίαιη διόρθωση συνέβη μόλις λίγες ώρες μετά από σχόλιο του Musk της Tesla ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι τρέχουσες τιμές των Bitcoin και Ethereum (ETH) ήταν «υψηλές».
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση προς τους δυνητικούς αγοραστές του Bitcoin απηύθυνε ο ιδρυτής της Microsoft ο Bill Gates ο οποίος πιστεύει ότι όποιος έχει λιγότερα χρήματα από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου τον Elon Musk της Tesla πρέπει να «προσέχει» όταν πρόκειται για το Bitcoin.
Μιλώντας στο Bloomberg, ο Gates τόνισε ότι ο Musk είχε πρόσβαση σε εξελιγμένες τεχνικές διαχείρισης των κρυπτονομισμάτων, τις οποίες ο μέσος επενδυτής δεν διαθέτει.
Όταν ρωτήθηκε για την μεταβλητότητα του Bitcoin το οποίο αυξάνεται ή μειώνεται από ένα tweet (προφανώς και αναφέρεται σε σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk), ο Gates είπε ότι ο Elon Musk δεν ανησυχεί από μια μεγάλη διόρθωση.

«O Elon Musk έχει πολλά χρήματα δεν ανησυχεί εάν το Bitcoin ανέβει ή υποχωρήσει»


Στις 23 Φεβρουαρίου, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση ότι η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκ. δολάρια, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε κατά 20% - από 58.258 δολάρια σε 46.624 δολάρια... ενώ εν συνεχεία ανέκαμψε στα 48.200 δολάρια.
Το Bitcoin είχε αποτίμηση 1,2 τρισεκ. και έχει υποχωρήσει στα 960 δισεκ. δολάρια.
Ταυτόχρονα, σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια εξαϋλώθηκαν από την αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτογράφησης.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι η βίαιη διόρθωση συνέβη μόλις λίγες ώρες από την στιγμή που Musk της Tesla εξέφρασε την άποψη ότι οι τρέχουσες τιμές των Bitcoin και Ethereum (ETH) ήταν «υψηλές».
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα διόρθωσαν μετά τα σχόλια του Musk ο οποίος επιχείρησε να μετριάσει την υπερθέρμανση τηςαγοράς.
O Gates επισήμανε ότι θα ήταν λάθος για τον μέσο επενδυτή να ακολουθήσει τυφλά τη μανία της αισιοδοξίας που περιβάλλει τις κινήσεις ανθρώπων τύπου Musk, λέγοντας σε αυτούς που δεν είναι δισεκατομμυριούχοι να «προσέχουν».
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι ακολουθούν τις επενδυτικές μανίες και ας μην έχουν τόσα πολλά χρήματα.
Επομένως, δεν είμαι αισιόδοξος για το Bitcoin και η γενική μου θέση είναι εάν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Elon Musk, μάλλον θα πρέπει να προσέξετε, ανέφερε ο Bill Gates. 
Ο ιδρυτής της Microsoft τόνισε επίσης «υπάρχουν επενδύσεις που αποδίδουν, που παράγουν.
Το Bitcoin τυχαίνει να χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια.
Συμβαίνει να προωθήσει ανώνυμες συναλλαγές.
Σύμφωνα με τον Gates, τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι απαραίτητα κακή εξέλιξη, απλά πιστεύει ότι πρέπει να είναι διαφανείς οι συναλλαγές.
O Gates τόνισε ότι έχει χρησιμοποιήσει ψηφιακά νομίσματα από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, σημειώνοντας ότι το Ίδρυμα Gates είχε χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να δώσει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να διανέμουν χρήματα στους πολίτες τους.

Τι δείχνουν τα τεχνικά στοιχεία;

Οι αγορές δεν ενισχύονται ποτέ σε ευθεία γραμμή και οι διορθώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται κατά καιρούς.
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί εύλογη κίνηση της αγοράς, ώστε να πάρουν κάποιοι τα κέρδη τους.
Στο πρώτο στάδιο μιας διόρθωσης, οι άνθρωποι αναμένουν ότι η διορθωτική κίνηση θα είναι μια μικρής κλίμακας διόρθωση.
Την στιγμή που η διόρθωση συνεχίζεται, όσο χαμηλότερα υποχωρεί η τιμή, τόσο χειρότερη γίνεται η επενδυτική ψυχολογία.

Παρατεταμένη ή πρόσκαιρη διόρθωση;

Το κρίσιμο ερώτημα τώρα, ωστόσο, είναι εάν η αγορά θα δει μια παρατεταμένη διόρθωση ή εάν η τιμή του Bitcoin θα διατηρηθεί πάνω από τα 42.000 με 44.000 δολάρια.
Εάν η περιοχή κυμαίνεται μεταξύ 42.000 και 44.000 δολαρίων, είναι πιθανή η ανοδική συνέχεια.
Σε αυτήν την περίπτωση, το τεχνικό σημείο αντίστασης περιορίζεται στα 63.000 δολάρια .
Ωστόσο, η διόρθωση και η αδυναμία στην αρχή αυτής της εβδομάδας προβληματίζουν.
Από αυτή την άποψη, η απώλεια της περιοχής των 42.000 - 44.000 δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια περαιτέρω διόρθωση προς 37.000 δολάρια.
Ο Μάρτιος ιστορικά δεν είναι καλός μήνας για τα κρυπτονομίσματα.
Το εβδομαδιαίο γράφημα για το Bitcoin δείχνει μερικά ιστορικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι ο Μάρτιος τείνει να είναι μια περίοδος διόρθωσης ή συσσώρευσης.
Διορθώσεις σημειώθηκαν το 2017, το 2018 και το 2020 κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, ενώ το 2016 και το 2019 σημειώθηκαν πλάγιες κινήσεις.
Φυσικά, ότι συνέβη στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και στο μέλλον αν και οι ιστορικοί ρυθμοί και τα ιστορικά δεδομένα παρέχουν συχνά πληροφορίες για το πώς λειτουργούν οι κύκλοι της αγοράς.
Από αυτή την άποψη, ο κρίσιμος δείκτης που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι ο κινητός μέσος όρος των 21 εβδομάδων πουν βρίσκεται στα 28.000 δολάρια ενώ ισχυρές στηρίξεις συναντώνται στα 32.000 έως 34.000 δολάρια.
Έτσι, τεχνικά τα 30.000 δολάρια είναι ορατός καθοδικός στόχος, πράγμα που σημαίνει ότι μια περαιτέρω πτώση προς 38.000 δολάρια έως στα 40.000 δολάρια δεν είναι απίθανο, καθώς θα ήταν μια κανονική διόρθωση 30% έως 40%.
Pinakas_1bn.png

Κρίσιμα επίπεδα για παρακολούθηση του Bitcoin

Το ημερήσιο γράφημα του Bitcoin δείχνει ορισμένα κρίσιμα επίπεδα για παρακολούθηση για την τρέχουσα περίοδο.
Πρώτα από όλα, το πρόσφατο drop-down έφερε την τιμή του Bitcoin σε ζωτικό επίπεδο στήριξης.
Θα πρέπει να διατηρεί αυτήν τη ζώνη μεταξύ 42.000 και 44.000 δολαρίων για να αποφευχθεί περαιτέρω πτώση.
Εάν αυτό δεν ισχύει, είναι πιθανή μια περαιτέρω πτώση στο επίπεδο περίπου 37.000 δολαρίων.
Μια τέτοια εξέλιξη θα δοκίμαζε τον κινητό μέσο όρο των 21 εβδομάδων.
Ωστόσο, εάν κρατήσουν τα 42.000 με 44.000 δολάρια η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει είναι πιθανό να φτάσει τα 63.000 δολάρια.
Ιστορικά, το τέλος Φεβρουαρίου και Μαρτίου είναι διορθωτική περίοδος για τα κρυπτονομίσματα.
Pinakas_df.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης