Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kapa Research: Κατά των lockdown το 43% των Ελλήνων - Η οικονομία και όχι η πανδημία το κύριο πρόβλημα

Kapa Research: Κατά των lockdown το 43% των Ελλήνων - Η οικονομία και όχι η πανδημία το κύριο πρόβλημα
Στα όριά τους με την καραντίνα οι Έλληνες, σύμφωνα με την Kapa Research

Στα όριά τους με το lockdown είναι το 43% των Ελλήνων, ενώ η οικονομία -και όχι η πανδημία- αναδεικνύεται ως κύριο κοινωνικό πρόβλημα.
Ειδικότερα, το 43% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει φτάσει στα όρια του όσον αφορά το μέτρο του ολικού lockdown, με ένα 35% να αναφέρει ότι μπορεί να συνεχίσει να ζει στην καραντίνα, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα, και το 20% να δηλώνει ότι έχει ακόμη αρκετές αντοχές.
kapa-karantina.jpg
Σε ποσοστό 60% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας παραμένει η οικονομία, ενώ το 57% απάντησε ότι είναι η πανδημία του κορωνοϊού (οι πολίτες μπορούσαν να δώσουν 3 απαντήσεις).
Το τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα, αλλά αρκετά χαμηλότερα, είναι η Τουρκία - εθνικά θέματα, σύμφωνα με το 21% των ερωτηθέντων.
kapa-problimata.jpg
Προς τη λάθος κατεύθυνση η χώρα, λέει το 52%

Το 52% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση (36% λάθος και 16% μάλλον προς τη λάθος) έναντι 46% που εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (20% μάλλον προς τη σωστή και 26% προς τη σωστή).
kapa-xora.jpg
Η διαχείριση της κυβέρνησης και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, το 23% έχει θετική γνώμη και άλλο ένα 23% μάλλον θετική, ενώ μάλλον αρνητικά και αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση το 13% και το 39% αντίστοιχα.
kapa-diaxeirisi-nd.jpg
Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του κορονοϊού, το 15% αναφέρει ότι την κρίνει θετικά και το 15% μάλλον θετικά, ενώ το 23% μάλλον αρνητικά και το 43% αρνητικά.
kapa-stasi-sryiza.jpg
Εμβολιασμός

Οι περισσότεροι Έλληνες εμφανίζονται θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με το 46% να αναφέρει ότι σίγουρα θα εμβολιαστεί και το 14% ότι μάλλον θα εμβολιαστεί.
Ένα 13% εμφανίζεται επιφυλακτικό, δηλώνοντας ότι μάλλον θα εμβολιαστεί αφού πρώτα σιγουρευτεί ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες, ενώ αρνητικό είναι ένα ποσοστό 21% («μάλλον δεν θα εμβολιαστώ» 7% και «σίγουρα δεν θα εμβολιαστώ» 14%). Ένα 5% ανέφερε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί.
kapa-embolio.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης