Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Δεν θα είναι αρκετό ούτε ένα lockdown δύο εβδομάδων, εάν εφαρμοστεί όπως τώρα

Βασιλακόπουλος: Δεν θα είναι αρκετό ούτε ένα lockdown δύο εβδομάδων, εάν εφαρμοστεί όπως τώρα
Να μπούμε στη λογική της διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ακόμα και αν παραταθεί για δύο εβδομάδες το lockdown στην Αττική, αυτό δεν θα είναι αρκετό, εάν εφαρμοστεί όπως τώρα, διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως η αποτελεσματικότητα των περιορισμών δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσαν οι επιστήμονες ανά εβδομάδα και ότι ο ιός με κάποιο τρόπο συνεχίζει να μεταδίδεται.
«Το κλείσιμο δραστηριοτήτων γίνεται για να μειωθεί επαρκώς η ανθρώπινη επαφή - κυρίως η απρόσεκτη.
Ωστόσο, οι πολίτες πάνε σε ό,τι είναι ανοιχτό, όπως για παράδειγμα σε ένα συνεργείο, για να κάνουν τη βόλτα τους» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς εάν χρειάζονται περισσότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη που φέρει ο κάθε πολίτης να φορά σωστά τη μάσκα του.
Επιπλέον, τόνισε ότι θα πρέπει να μπούμε στη λογική της διπλής μάσκας ή της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ.

Και ένα αισιόδοξο

Πάντως ο κ.Βασιλακόπουλος επεσήμανε ότι είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει σταθερός περί τα 23 με 25 θύματα ημερησίως ενώ τον περασμένο Νοέμβριο με 3.000 ημερήσια κρούσματα οι νεκροί έφτασαν τους 120.
Όπως είπε αυτό, δηλαδή η αισθητή πτώση του ποσοστού θνητότητας, πιθανότατα οφείλεται στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.
Παράλληλα, ο κ.Βασιλακόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του με το άνοιγμα του λιανεμπορίου με 3ωρο μήνυμα για τους πολίτες λέγοντας ότι τίποτα δεν διασφαλίζει πως οι πολίτες δεν θα στείλουν την ίδια ώρα μήνυμα και να μαζευτούν για παράδειγμα όλοι στις 11:00 το πρωί στην Ερμού.
«Θα είναι καλύτερα το λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού, με το λεγόμενο click in shop και με αυστηρά μέτρα σχετικά με τον αριθμό των καταναλωτών ανά κατάστημα» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης