Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με το βλέμμα στο εξωτερικό – Απουσιάζει ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με το βλέμμα στο εξωτερικό – Απουσιάζει ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Από τη μία έχουμε αρνητική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού. Οι επενδυτές ανησυχούν για τις αποτιμήσεις. Ελπίζουμε να δούνε τις δικές μας και να αντιληφθούν τη διαφορά. Από την άλλη έχουμε τεράστια αύξηση νέων κρουσμάτων. Τόσους μήνες σε καραντίνα, αν είναι καραντίνα αυτά που βλέπουμε καθημερινά, και δεν μπορούν να μειωθούν τα κρούσματα. Η αύξηση βέβαια αυτή δημιουργεί ανησυχίες για το πότε τελικά θα ανοίξει η αγορά.

Η πορεία της αγοράς δείχνει πως συσσωρεύει τρεις μήνες και δεν δημιουργεί προς το παρόν ανησυχίες, αλλά ούτε και ελπίδες για ανοδική διαφυγή. Η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη και αυτό δε βοηθάει. Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2020 τα ΕΛΠΕ και μεθαύριο ο ΟΤΕ. Οι διοικήσεις θα ενημερώσουν την ίδια μέρα τους αναλυτές. Όλο και κάτι θα βγει από αυτές τις τηλεδιασκέψεις.

Παρά τις ανησυχίες των επενδυτών του εξωτερικού, οι αγορές μετοχών άνοιξαν σταθεροποιητικά και ήπια ανοδικά. Η εξέλιξη αυτή βελτίωσε τις εντολές στην προσυνεδρίαση, με αποτέλεσμα να ανοίξει με άνοδο το ΧΑ, ανάλογη με αυτή των αγορών του εξωτερικού. Οι ενεργειακές μετοχές, οι οποίες πιέστηκαν χθες προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο με την ΑΛΦΑ να περνάει ξανά πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο κάτω από 1% ο τραπεζικός στα πρώτα λεπτά. Ξεχωρίζει η Alpha Bank καθώς έχει περάσει πάλι πάνω από τον κινητό των 200 ημερών, και προσπαθεί να υπερβεί τα 0,80 ευρώ. Δεν αλλάζει κάτι στην εικόνα της. Η συσσώρευση συνεχίζεται. Καλύτερη κίνηση από Πειραιώς και η ΕΤΕ προσπαθεί για τα 2,10 ευρώ. Η πορεία των τραπεζικών μετοχών παραμένει σημαντική καθώς επηρεάζει την πορεία συνολικά της αγοράς.

ΕΛΠΕ: Δεν περιμένουμε καλά αποτελέσματα. Αδύναμη η ζήτηση, αδύναμα τα περιθώρια διύλισης αλλά κάπως καλύτερα από το προηγούμενη τρίμηνο εκτιμούν οι αναλυτές. Από το 2022 αναμένεται η επιστροφή στην κανονικότητα. Θεωρούμε πάντως πως η αποτίμηση έχει ενσωματώσει τα αρνητικά αποτελέσματα του 2020 αλλά και του πρώτου φετινού τριμήνου.

OTE: Την Παρασκευή τα δικά του αποτελέσματα και περιμένουμε ένα ακόμη καλό τρίμηνο και ίσως μάθουμε περισσότερα για το έκτακτο μέρισμα, δηλαδή την πώληση δραστηριότητας στη Ρουμανία. Δείχνει συσσώρευση η μετοχή και κινείται κοντά στα 12,30 ευρώ. Ισχυρός κατά την άποψή μας ο ισολογισμός και θα λέγαμε πως έχει περιθώριο ανόδου η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Θα πρέπει να πέσει λίγο η μεταβλητότητα και να επιστρέψει η ηρεμία στη μετοχή. Το βλέμμα πάντως παραμένει στο Τέξας. Στα 12,38 ευρώ και στο +1,5%.

ΔΕΗ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση αντιδρά ο τίτλος με άνοδο λίγο μικρότερη από 2%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στάση αναμονής πέριξ των 5,50 ευρώ. Δείχνει πως βγαίνουν κάποιοι πωλητές αλλά δεν έχουν καταφέρει να σπρώξουν χαμηλότερα τη μετοχή. Στα 5,50 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αν δε φύγει ο ξένος και το πακέτο που θέλει να πουλήσει δε θα σηκώσει κεφάλι η μετοχή. Αστεία η αποτίμηση, αλλά η απουσία επενδυτών ειδικά αυτή την περίοδο δε βοηθάει.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Με 10 κομμάτια στο +9,47% και στα 2,08 ευρώ. Πρώτος πωλητής στα 2,06 ευρώ και πρώτος αγοραστής στα 1,88 ευρώ. Αποτίμηση σχεδόν 14 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης