Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Μακρύς ο δρόμος ως την πλήρη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ

Powell (Fed): Μακρύς ο δρόμος ως την πλήρη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ
Μακρύς θα είναι ο δρόμος ως την πλήρη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Jerome Powell

Μακρύς θα είναι ο δρόμος ως την πλήρη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Jerome Powell, μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτω σώματος του Κογκρέσου της χώρας.
«Έχουμε 10 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους σε θέσεις εργασίας εντός μισθολογίου», ανέφερε σήμερα 24/2, δεύτερη ημέρα παρουσίας του στο Κογκρέσο (χθες είχε καταθέσει στην αντίστοιχη επιτροπή της Γερουσίας).
«Ο δρόμος προς μια πλήρη αποκατάσταση της απασχόλησης θα είναι μακρύς», τόνισε.
Τα σχόλια Powell έρχονται σε μία στιγμή κατά την οποία η οικονομία των ΗΠΑ μοιάζει να μπαίνει σε κύκλο ανάκαμψης και η αισιοδοξία αυξάνεται, στη βάση και της ευρύτερης διανομής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Οι αγορές αναμένουν επίσης την έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης το οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden από το Κογκρέσο.
Ο κ. Powell ερωτήθη επίσης από τους Αμερικανούς ομοσπονδιακούς βουλευτές και για τη θέση της κεντρικής τράπεζας για τα ψηφιακά νομίσματα.
«Θα είναι μια σημαντική χρονιά», ανέφερε σχετικά με την έρευνα της Fed επί του ζητήματος.
«Θα επικοινωνήσουμε με το κοινό για το ζήτημα αρκετά ενεργητικά - και μέσω ανοικτών εκδηλώσεων για την οργάνωση των οποίων εργαζόμαστε».
Η Fed, κατέληξε ο κ. Powell, θα απευθυνθεί και στο Κογκρέσο εντός του 2021 για το ζήτημα των ψηφιακών νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης