Τελευταία Νέα
Speculator

Ο αμερικανικός κολοσσός DFC μετά το Νεώριο βλέπει… τράπεζες

Ο αμερικανικός κολοσσός DFC μετά το Νεώριο βλέπει… τράπεζες

Τι είπε ο νέος Γενικός Διευθυντής David Marchick στον υπουργό Ανάπτυξης κ Άδωνι Γεωργιάδη

Σχετικά Άρθρα
Ανεβάζει τον πήχη των επενδύσεων για την Ελλάδα, ο Αμερικανικός Αναπτυξιακός Οργανισμό Development Financial Corporation (DFC).

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον γενικό διευθυντή επιχειρήσεων του DFC κ κ. David Marchick.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η πορεία των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Η σχετική αναγγελία έγινε από το twitter του υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος γενικός διευθυντής του DFC και βασικός βραχίονας χρηματοδότης της ONEX που βρίσκεται στο στάδιο απόκτησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, επιθυμεί να διευρύνει τις επενδυτικές δραστηριότητες στη χώρα μας πέρα από τα Ναυπηγεία και τα ελληνικά λιμάνια.
Ο κ. David Marchick εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί την Ελλάδα και να συναντήσει εκπροσώπους της παραγωγικής Οικονομίας.

Ευκαιρίες στις τράπεζες

Το ενδιαφέρον του αμερικανού υψηλόβαθμου στελέχους στράφηκε προς τις τράπεζες αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών κρύβουν ευκαιρίες όταν μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός παρουσιάζει ρευστότητα δισεκατομμυρίων δολαρίων προς επένδυση.
Ο ΓΔ του DFC διατύπωσε την επιθυμία να συνομιλήσει και με εκπροσώπους της οικονομικής ζωής όπως είναι τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια τα οποία ζουν καθημερινά την αγωνία των επιχειρηματιών.
Πάντως η αποφασιστικότητα των αμερικανών επενδυτών θα επικυρωθεί με τους διαγωνισμούς πώλησης των λιμανιών που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ.
Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης για το οποίο μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι που θα περάσουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού που είναι η προσφορά του τιμήματος.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαπιστώνει έντονη κινητικότητα από τους Αμερικανούς που θέλουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές της χώρας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης