Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο πόλεμος των hashtag στο Twitter σήμερα 25/2 στην Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη

Ο πόλεμος των hashtag στο Twitter σήμερα 25/2 στην Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη
O Μητσοτάκης περιμένει σκληρή αλλά θεσμική αντιπολίτευση για το θέμα Λιγνάδη από όλα τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα

Eξαιρετικά δύσκολη μέρα για τον Πρωθυπουργό είναι αυτή που ξημερώνει σήμερα 25/2.
Ο λόγος είναι ότι στην Βουλή σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να υπερασπιστεί την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το ζήτημα του Λιγνάδη απέναντι σε μία σύσσωμη αντιπολίτευση.
Η σημερινή μέρα χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και ισορροπίες καθώς ο Πρωθυπουργός ναι μεν θα πρέπει να παραδεχτεί ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης αλλά παράλληλα θα πρέπει να καλύψει την Υπουργό του.

Θα στηρίξει την Μενδώνη στη Βουλή

Ήδη οι διαθέσεις του φάνηκαν από το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη να στηριχτεί η Λίνα Μενδώνη από τους υπουργούς «καθώς και εκείνη» έχει συμβάλει ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που απαιτούσαν την συναρμοδιότητά της.
Βλέπουμε ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να στηρίξει ιδιαίτερα την κ. Μενδώνη, όπως δεν έχει κάνει με κανέναν άλλον υπουργό, και να πάει στην Βουλή με την αίσθηση ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι συμπαγές.

Στόχος του η αναφορά των χυδαίων σχολίων στο Twitter της γραμμής Βαξεβάνη

Κατά τ’ άλλα, βαθύτατη επιδίωξη του Πρωθυπουργού είναι σήμερα να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης, να μην μπει στην ουσία της και να την περιορίσει στα όσα φρικτά ακούστηκαν από διάφορες πλευρές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παιδεραστίας και σχέση του Μαξίμου και συγγενικών ΜΚΟ με την υπόθεση Λιγνάδη.
Αλλά και άλλων ανακριβειών που ακούστηκαν ότι π.χ ο Λιγνάδης έκανε μαθήματα ορθοφωνίας στον Πρωθυπουργό ενώ θα αναφερθεί στην αναπαραγωγή χυδαίων εκφράσεων από τα τρολ που υποστηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση και χαράσσουν πολλές φορές την γραμμή στο κόμμα.

Τα κρίσιμα ερωτήματα Τσίπρα στον Πρωθυπουργό

Και η αλήθεια είναι ο Αλέξης Τσίπρας ειδικά είναι διχασμένος σχετικά με την αντιπολιτευτική γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη που εγκρίνουν τη γραμμή Βαξεβάνη/Πολάκη πως τα κυκλώματα παιδεραστίας φτάνουν στην αυλή του Μαξίμου, αλλά και στελέχη που απορρίπτουν αυτή τη λογική και μιλούν μόνο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού που δεν αποπέμπει την Λίνα Μενδώνη.
Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα κοιτάξει να αξιοποιήσει το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης του Πρωθυπουργού απέναντι στην απευθείας ανάθεση που έγινε στο Εθνικό Θέατρο αναφερόμενος σε 3 βασικά ερωτήματα:

  1. Κέρδισε χρόνο ο Λιγνάδης με την μη αποπομπή του;
  2. Έχει γίνει έρευνα στοιχείων όπως σε υπολογιστές, αρχεία, σπίτι;
  3. Έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τις μέρες πριν την δίωξή του για να μαθευτεί σε ποιον μίλησε;

Θέλει να είναι θεσμικός ο Μητσοτάκης αλλά…

Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει προαναγγείλει θα αναφερθεί στην γενικότερη ποιότητα πολιτικού λόγου που ακούγεται από όλες τις πλευρές . Και αν προκληθεί, δεν θα διστάσει να αναφερθεί στην περίπτωση του πρέσβη της Βενεζουέλας και στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και σε άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούν πρόσωπα που έχουν αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, εν αρχή θα θελήσει να είναι ιδιαίτερα θεσμικός και γι’ αυτό θα αναφερθεί στις νομικές πρωτοβουλίες που θα φέρει άμεσα στην Βουλή και αυτές είναι: αυστηροποίηση των ποινών για την σεξουαλικής κακοποίηση των ανήλικων, για την σεξουαλική κακοποίηση στους χώρους εργασίας και για τον κώδικα δεοντολογίας στον Πολιτισμό.

Αναφορά και σε Κουφοντίνα

Ωστόσο, σήμερα η συζήτηση δεν θα περιοριστεί στα θέματα του ελληνικού #metoo. H κυβέρνηση έχει ανοικτά μέτωπα με την πανδημία και η παράταση του lockdown θα δημιουργήσει το έδαφος για δυναμική αντιπολίτευση και στην συζήτηση η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει σαφή αναφορά και στην υπόθεση Κουφοντίνα, η οποία ταλανίζει την κυβέρνηση καθώς εάν πάει κάτι στραβά, θα δημιουργήσει συνθήκες γενικής κινητοποίησης τύπου Γρηγορόπουλου.
Και αυτό είναι κάτι που απεύχεται, ειδικά σε συνθήκες περιοριστικών μέτρων και lockdown…
Πάντως, ο Μητσοτάκης περιμένει σκληρή αλλά θεσμική αντιπολίτευση για το θέμα Λιγνάδη από όλα τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη βάση της πολιτικής ευθύνης που έχει αλλά και για το ζήτημα Κουφοντίνα που φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης