Διεθνή

Κατέσχεσαν πάνω από 23 τόνους κοκαΐνης σε κοινή επιχείρηση σε Γερμανία – Βέλγιο

Κατέσχεσαν πάνω από 23 τόνους κοκαΐνης σε κοινή επιχείρηση σε Γερμανία – Βέλγιο
Η ποσότητα ρεκόρ προοριζόταν για την αγορά της Ολλανδίας
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 23 τόνους κοκαΐνης κατέσχεσαν χθες Τετάρτη 24/2 οι Αρχές της Γερμανίας και του Βελγίου.
Πρόκειται για μια ποσότητα ρεκόρ, η οποία προοριζόταν για την αγορά της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας, οι ποσότητες αυτές έχουν αξία περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται βάσει αξίας, για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών με προορισμό τη χώρα που έχει γίνει ποτέ.
Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι συνελήφθη χθες 28χρονος Ολλανδός που ανακρίνεται, καθώς ήταν ο αποδέκτης των δύο εμπορευματοκιβωτίων μέσα στα οποία βρέθηκαν οι ποσότητες της κοκαΐνης.
Στο Αμβούργο, εντοπίστηκαν 16,17 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο σε μεταλλικές συσκευασίες με βαφή για τοίχους, σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Παραγουάη.
Στην Αμβέρσα, βρέθηκαν 7,2 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με ξυλεία πάνω σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από τον Παναμά.

Έφοδοι και στην Παραγουάη

Η παραγουανή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών ανέφερε αργότερα χθες ότι έκανε τέσσερις ταυτόχρονες εφόδους σε χώρους που φέρονται να συνδέονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην Ευρώπη.
«Βρήκαμε στοιχεία, όπως μεταλλικά δοχεία μπογιάς παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν» στην Ευρώπη, ανέφερε ο εκπρόσωπος της γραμματείας δίωξης ναρκωτικών (SENAD) της Παραγουάης.
Η Envases Paraguayos, στην οποία ανήκει εργοστάσιο παραγωγής βαφών όπου έγινε μία από τις εφόδους, αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη.
Υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως έπεσε θύμα συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της ως κάλυψη για να διακινήσουν το φορτίο της κοκαΐνης.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Παραγουάη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε διαμετακομιστικό κέντρο λαθρέμπορων κοκαΐνης από χώρες των Άνδεων οι οποίοι διακινούν ποσότητες προς την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης