Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit Positive για την Alpha Bank η πώληση NPEs και του 80% της Cepal στην Davidson Kempner

Moody's: Credit Positive για την Alpha Bank η πώληση NPEs και του 80% της Cepal στην Davidson Kempner
Η πανδημία θα καθυστερήσει την επίτευξη του στόχου της Alpha Bank για μονοψήφιο δείκτη NPEs έως τα τέλη του 2022
Σχετικά Άρθρα
Credit Positive, πιστωτικά θετική, είναι η συμφωνία της Alpha Bank με την Davidson Kempner για την πώληση των κόκκινων δανείων του σχήματος Galaxy, ύψους 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση του 80% της Cepal Holdings, σύμφωνα με τον οίκο Moody's.
Όπως επισημαίνει ο οίκος, η συναλλαγή μειώνει το ρίσκο στον ισολογισμό της ελληνικής τράπεζας και διευκολύνει την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Galaxy στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.
Το ποσοστό των NPEs αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 24% από 43% τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μείωση του δείκτη NPEs στο 24%

Σύμφωνα με τη Moody's, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα περιοριστει στο 24%, από 43% τον Σεπτέμβριο του 2020, ή στα 3,2 δισ. ευρώ από 9,1 δισ. ευρώ.
Επίσης, θα μειώσει τα δάνεια που βρίσκονται υπό την προστασία του νόμου Κατσέλη, στα 800 εκατ. ευρώ από 3,2 δισ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Βελτιώνεται η ποιότητα του ενεργητικού της Alpha Bank

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η συναλλαγή θα βελτιώσει το ενεργητικό της Alpha Bank, ωστόσο, η πανδημία θα καθυστερήσει την επίτευξη του στόχου για μονοψήφιο δείκτη NPEs έως τα τέλη του 2022.
Δεδομένου ότι η Alpha Bank έχει περί τα 4,2 δισ. ευρώ υπό μορατόριουμ, κάποια εξ αυτών έχουν αυξημένο κίνδυνο να μετατραπούν σε μη εξυπηρετούμενα.
moodys_25-2-21.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης