Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Καγκελάριος Αυστρίας): Συμφωνούμε στην έκδοση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Kurz (Καγκελάριος Αυστρίας): Συμφωνούμε στην έκδοση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό
Kurz: «Xρειαζόμαστε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάλι πίσω την ελευθερία να ταξιδεύουμε».

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σημερινών (25/2) εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο καγκελάριος της Αυστρίας τοποθετείται υπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Σε δηλώσεις του, ο Kurz επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, το εγχείρημα θα «προσεγγιστεί σε εθνικό επίπεδο».

«Χρειάζεται ένα πράσινο διαβατήριο για όποιον έχει εμβολιαστεί ή που μόλις πέρασε τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου έχει ανοσία, ή έχει κάνει ένα νέο τεστ» τονίζει.
Ο Kurz δημοσιοποιεί την πρότασή του πριν από τη διήμερη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην οποία προτίθεται να την κάνει θέμα και να την υποστηρίξει, διότι, κατά την άποψή του, «χρειαζόμαστε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάλι πίσω την ελευθερία να ταξιδεύουμε».

Το Ισραήλ έχει ήδη ένα παρόμοιο σύστημα, και ως εκ τούτου «αναμένω ότι θα το εφαρμόσουμε και στην Ευρώπη», αναφέρει ο Αυστριακός καγκελάριος, σημειώνοντας ότι τεχνικά αυτό είναι εύκολο και θα πρέπει να είναι μία ψηφιακή λύση, όπου καθένας θα μπορεί να ταυτοποιείται με το κινητό τηλέφωνό του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης