Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εγκρίθηκε από τη ΓΣ της MIG η πώληση της Vivartia στο CVC

tags :
Εγκρίθηκε από τη ΓΣ της MIG η πώληση της Vivartia στο CVC
Το τίμημα που κατέβαλε το αμερικανικό fund CVC για να εξαγοράσει το 100% των μετοχών της Vivartia διαμορφώθηκε στα 175 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Εγκρίθηκε με πλειοψηφία από τη γενική συνέλευση (ΓΣ) της Marfin Investment Group (MIG) η πώληση της Vivartia στο αμερικανικό fund CVC.
Ταυτόχρονα η γενική συνέλευση ενέκρινε και την αναδιάρθρωση των δανείων της MIG ύψους 540 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μειωθούν περίπου στα 400-420 εκατ.
Η Τρ. Πειραιώς ως βασικός μέτοχος με 31% και βασικός δανειστής έχει συμφωνήσει στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χορηγήσεων.

Στα 175 εκατ. το deal της MIG με το CVC για τη Vivartia

Στα 175 εκατ. διαμορφώθηκε το τίμημα που κατέβαλε το αμερικανικό fund CVC για να εξαγοράσει το 100% των μετοχών της Vivartia.
Το deal αποτιμά την Vivartia 600 εκατ. ευρώ και με τα 175 εκατ. τίμημα θα μειωθεί ο δανεισμός της ΜIG στα 400 εκατ. από 550 εκατ. ευρώ.
Το CVC θα εισφέρει πέραν των 175 εκατ. και με διάφορες μορφές όπως κεφάλαια και δάνεια έως και 100 εκατ. για την εστίαση.
Επίσης οι τράπεζες από τις αναδιαρθρώσεις δανείων κερδίζουν περίπου 75 εκατ. στον κλάδο της εστίασης.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Πειραιώς συμφώνησε η MIG να παραμείνει ως εταιρία και να ενισχυθεί.
Επίσης υπάρχει καταρχήν συμφωνία μεταξύ της Πειραιώς και της MIG για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της MIG κατά 3 χρόνια, η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην MIG να διαμορφώσει την στρατηγική της δημιουργώντας αξία στους μετόχους και να διευρύνει τις συμμετοχές της.
Η παραμονή της MIG στο χρηματιστήριο είναι σίγουρα θετική εξέλιξη για τους μετόχους.

H ανακοίνωση της εισηγμένης

marfin.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης