Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην αντεπίθεση Μπάκος - Καϋμενάκης στην Ελλάκτωρ - Ζητούν ανάκληση όλων των αποφάσεων και νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Στην αντεπίθεση Μπάκος - Καϋμενάκης στην Ελλάκτωρ - Ζητούν ανάκληση όλων των αποφάσεων και νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της Ελλάκτωρ, οι εφοπλιστές Μπάκος - Καϋμενάκης περνούν στην αντεπίθεση κατά των ολλανδών της Reggeborgh Invest
Σχετικά Άρθρα

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της Ελλάκτωρ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι εφοπλιστές Δ. Μπάκος και Ι. Καϋμενάκης μέσω της εταιρίας GREENHILL, οι οποίοι ελέγχουν το 25,58% της εισηγμένης Ελλάκτωρ περνούν στην αντεπίθεση κατά των ολλανδών της Reggeborgh Invest.
Αναλυτικότερα απέστειλαν με δικαστικό επιμελητή αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.
Στο αίτημα ζητούν την ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, την εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου και διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας.

Ποιος ο στόχος της νέας κίνησης των εφοπλιστών στον Ελλάκτωρ;

Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι ένας... να αποκαλύψουν τα σχέδια τους οι Ολλανδοί και να παρουσιάσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ το επιχειρηματικό της πλάνο και τα σχέδια της για τον όμιλο Ελλάκτωρ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εφοπλιστές ανέμεναν από την πλευρά της Reggeborgh να έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας ώστε οι δύο πλευρές να διαμορφώσουν την μελλοντική πορεία της Ελλάκτωρ.
Μέχρι τώρα όμως δεν έχει υπάρξει ουδεμία επαφή μεταξύ της Reggeborgh και των εφοπλιστών.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 14:15, επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, απευθυνόμενο στην Εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, αίτημα της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, μετόχου της Εταιρείας, συμφερόντων κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, κατόχου ποσοστού 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου (και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον ποσοστό 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας), για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας
2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων/μη εκτελεστικών μελών)
3. Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017)
4. Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017)
5. Απόφαση για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας (10 τελευταίων χρήσεων).
Η Εταιρεία θα κινηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, συγκαλώντας Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 141 του ν. 4548/2018, και θα ενημερώσει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης