Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schnabel (ΕΚΤ): Ευπρόσδεκτη η άνοδος των ονομαστικών αποδόσεων

Schnabel (ΕΚΤ): Ευπρόσδεκτη η άνοδος των ονομαστικών αποδόσεων
Η αύξηση των ονομαστικών αποδόσεων των ομολόγων στην ευρωζώνη θα ήταν ευπρόσδεκτη εάν συνοδευόταν από υψηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Η αύξηση των ονομαστικών αποδόσεων των ομολόγων στην ευρωζώνη θα ήταν ευπρόσδεκτη εάν συνοδευόταν από υψηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, δείχνοντας ότι το πρόγραμμα της ΕΚΤ για στήριξη κατά της πανδημίας, λειτουργεί, τόνισε το μέλος της ΕΚΤ, Isabel Schnabel.
«Γιά παράδειγμα, η άνοδος των ονομαστικών αποδόσεων που αντανακλά μια αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών, είναι μια ευπρόσδεκτη ένδειξη ότι τα μέτρα πολιτικής αποφέρουν καρπούς”, δήλωσε η Schnabel.
«Ακόμη και οι σταδιακές αυξήσεις στις πραγματικές αποδόσεις, ίσως να μην αποτελούν απαραιτήτως πηγή ανησυχίας εάν αντανακλούν βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι οι υψηλότερες μακροπρόθεσμες πραγματικές αποδόσεις, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες για τον πληθωρισμό, στην αρχή μιας οικονομικής ανάκαμψης, μπορεί να "πνίξουν” την ανάπτυξη και εγγυώνται μιας «απάντησης» από την ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης