Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Huawei σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Reuters: Η Huawei σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Huawei είχε τεθεί σε εμπορική «μαύρη λίστα» από την κυβέρνηση Trump για λόγους εθνικής ασφαλείας
H κινεζική Huawei φέρεται να σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων υπό το δικό της brand και θα μπορούσε να λανσάρει κάποια μοντέλα φέτος, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές.
Η κινεζική εταιρεία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, έχει πληγεί από τις αμερικανικές κυρώσεις και ως εκ τούτου διερευνά το ενδεχόμενο στρατηγικών αλλαγών.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σε συνομιλίες με την Changan Automobile και άλλους κατασκευαστές για χρήση των εργοστασίων αυτοκινήτων της για κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση επί του θέματος.
Η Huawei συζητά επίσης με τη BluePark New Energy Technology του BAIC Group για την κατασκευή των οχημάτων, είπαν άλλες πηγές.
Το σχέδιο αυτό φαίνεται να σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής από την εταιρεία, μετά από περίπου δύο χρόνια αμερικανικών κυρώσεων που έχουν κόψει την πρόσβασή της σε σημαντικές αλυσίδες προμηθευτών, αναγκάζοντάς την να πουλήσει μέρος του τμήματος smartphones της για να κρατήσει το brand «ζωντανό».

Η Huawei είχε τεθεί σε εμπορική «μαύρη λίστα» από την κυβέρνηση Trump για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Πολλά στελέχη της βιομηχανίας θεωρούν πολύ μικρό το ενδεχόμενο τα μέτρα που ελήφθησαν ως προς την πώληση αμερικανικών τεχνολογιών και τσιπ στην κινεζική εταιρεία- η οποία αρνείται τις κατηγορίες- να ανακληθούν από την κυβέρνηση Biden.
Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε πως η εταιρεία σκοπεύει να σχεδιάζει ηλεκτροκίνητα οχήματα ή να παράγει οχήματα με το brand της.
«Η Huawei δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία.
Ωστόσο μέσω ICT (information and communications technology) σκοπεύουμε να γίνουμε ένας πάροχος με προσανατολισμό προς το ψηφιακό αυτοκίνητο και νέα εξαρτήματα, επιτρέποντας σε ΟΕΜ (original equipment manufacturers) να φτιάχνουν καλύτερα οχήματα».
Σύμφωνα με το Reuters, η Huawei έχει αρχίσει εσωτερικά να σχεδιάζει ηλεκτροκίνητα και να προσεγγίζει εγχώριους προμηθευτές, με σκοπό την επίσημη έναρξη του προγράμματος από φέτος, σύμφωνα με τρεις πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης