Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Covid: Οι επτά πολιτείες που βρίσκονται στα πρόθυρα της «ανοσίας της αγέλης»

ΗΠΑ – Covid: Οι επτά πολιτείες που βρίσκονται στα πρόθυρα της «ανοσίας της αγέλης»
Ραγδαία μείωση κρουσμάτων, που σύμφωνα με κορυφαίο γιατρό, παραπέμπει σε ανοσοποίηση έναντι του Covid
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού γιατρού, χειρουργού και ειδικού στην πολιτική υγείας του πανεπιστημίου John Hopkins, Marty Makary στη Wall Street Journal περί επίτευξης της ανοσίας της αγέλης στις ΗΠΑ έως τον Απρίλιο του 2021, o Tom Lee του FundStrat με τη χρήση μαθηματικών μοντέλων διαβλέπει ήδη τα πρώτα σημαντικά ανοσοποίησης στον Covid.
Μέχρι στιγμής, η Νότια Ντακότα, η Βόρεια Ντακότα, το Ρόουντ Άιλαντ, η Αριζόνα, η Οκλαχόμα, η Γιούτα και το Τενεσί είναι οι πολιτείες, που βρίσκονται πιο κοντά στην ανοσία της αγέλης.
«Σωρευτικά και σταδιακά, οι ΗΠΑ βλέπουν περισσότερες πολιτείες να φτάνουν σε αυτό το συνδυασμένο επίπεδο εμβολιασμών και λοιμώξεων, που παραπέμπει σε μία κατάσταση κοντά στην ανοσία της αγέλης», έγραψε ο Lee.

Φυσική ανοσία;

«Η συνεχής και ταχεία μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων από τις 8 Ιανουαρίου μπορεί να εξηγηθεί μόνο με φυσική ανοσία.
Η συμπεριφορά δεν βελτιώθηκε ξαφνικά κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Οι Αμερικανοί ταξίδεψαν περισσότερο τα Χριστούγεννα από ό, τι τον Μάρτιο 2020.
Τα εμβόλια επίσης δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την απότομη πτώση των κρουσμάτων τον Ιανουάριο.
Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζονται εβδομάδες για να αποδώσουν», είχε πει ο γιατρός Makary στην αμερικανική εφημερίδα.
states.jpg
rates.jpg
Οι δηλώσεις αυτές ασκούν πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden και τον σύμβουλό του Anthony Fauci, που παραπέμπουν στα Χριστούγεννα ή και πέραν παραπέαυτών την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Ορισμένοι γιατροί ειδικοί συμφώνησαν ανεπίσημα με την πρόβλεψή μου ότι ενδέχεται να υπάρξει ανοσία στον Covid-19 έως τον Απρίλιο, αλλά μου ζήτησαν να μη μιλήσω δημόσια για την ανοσία της αγέλης , επειδή οι πολίτες μπορεί να εφησυχάσουν και να μη λαμβάνουν προφυλάξεις ή να μην υποβληθούν σε εμβολιασμό», σημείωσε ο Makary.

«Θαύμα η πτώση 77% των κρουσμάτων»

«Οι ειδικοί θα πρέπει να επικοινωνούν στο κοινό τα καλά νέα...», είχε αναφέρει ο Makary, χαρακτηρίζοντας ως «θαύμα» την πτώση 77% των κρουσμάτων τις τελευταίες 6 εβδομάδες.
Όπως ανέφερε, το 55% των Αμερικανών έχουν φυσική ανοσία (προσθέτοντας και το 15% των Αμερικανών που έχουν εμβολιαστεί).
Επιπλέον, παρέπεμψε στον Scott Gottlieb, πρώην επίτροπο της FDA, ο οποίος πιστεύει ότι 250 εκατ. δόσεις του εμβολίου θα έχουν παραδοθεί σε 150 εκατ. άτομα έως τα τέλη Μαρτίου.
«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η χώρα οδεύει προς ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο μόλυνσης», είχε σημειώσει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης