Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυστηρό lockdown στη Μαλεσίνα – Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν

Αυστηρό lockdown στη Μαλεσίνα – Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν
Σε ισχύ έως τις 8 Μαρτίου τα περιοριστικά μέτρα

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, όπως η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, ισχύουν από τις 6 το πρωί της Κυριακής 28/2 και μέχρι τις 8 Μαρτίου στη Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών, της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Ειδικότερα, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από την Κυριακή 28/2 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 8/3 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας κηρύχθηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας το Σάββατο 27/2, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.
Η απόφαση ελήφθη με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και εισήγησης του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ.

Τα μέτρα

Έτσι, από την Κυριακή 28/2έως και τη Δευτέρα 8/3 για λόγους Δημόσιας Υγείας, ισχύουν τα εξής πρόσθετα μέτρα:

  1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο της ΔΕ Μαλεσίνας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της ΔΕ Μαλεσίνας για λόγους υγείας.
  3. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  4. Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών (εκτός σχολείων ειδική αγωγής). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).
  5. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  6. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  7. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  8. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λοκρών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της ΔΕ Μαλεσίνας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  9. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  10. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων ΔΕ Μαλεσίνας.

Σημειώνεται ότι ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα 8/2/2021.\

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης