Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Βαλίτσες για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα ετοιμάζουν για το 2021 οι Αυστριακοί

Αυστρία: Βαλίτσες για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα ετοιμάζουν για το 2021 οι Αυστριακοί
Κρήτη, Ρόδος και Κως είναι στις πρώτες θέσεις προτίμησης για την Ελλάδα ενώ ακολουθεί η Ισπανία, η Κροατία και η Ιταλία
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στραμμένο στις καλοκαιρινές διακοπές είναι οι Αυστριακοί με την Ελλάδα να αποτελεί βασικό προορισμό.
Έτσι, από τον Μάιο που ξεκινούν και πάλι οι τουριστικές πτήσεις από το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της 'Άνω Αυστρίας με κατεύθυνση τον ευρωπαϊκό Νότο, η Ελλάδα εμφανίζεται, για μία ακόμη χρονιά, να είναι ο πρώτος προορισμός των Αυστριακών με αεροπλάνο.

Κρήτη, Ρόδος και Κως στις πρώτες θέσεις

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνεται η εστίαση στους ελληνικούς προορισμούς διακοπών, καθώς, όπως τονίζει ο διευθυντής του αεροδρομίου του Λιντς Norbert Draskovic,, "με βάση την περυσινή εμπειρία, φυσικά και επικεντρωθήκαμε πολύ στην Ελλάδα, όπου, ήδη την περασμένη χρονιά λειτούργησαν όλα καλά με την πανδημία - στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία, και γι ' αυτό εστιάζουμε και εφέτος σε αυτούς τους προορισμούς".
Από το Μάιο έχει προγραμματιστεί ήδη η απογείωση 18 αεροπλάνων την εβδομάδα - τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο των υπευθύνων στο αεροδρόμιο Χέρσινγκ- με έναρξη το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής, που για το αεροδρόμιο είναι η σημαντικότερη ημερομηνία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Να σημειωθεί, ότι στα μέσα Φεβρουαρίου, στην παρουσίαση στη Βιέννη του νέου προγράμματος της TUI Austria, του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, η Ελλάδα είχε παρουσιαστεί ως ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αυστριακούς για το 2021 με την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, στις πρώτες θέσεις προτίμησης. Ακολουθεί η Ισπανία, η Κροατία και η Ιταλία.

Από το 2014 η τουριστική κίνηση από την Αυστρία αυξάνεται

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους.
Η χώρα μας πέτυχε πρόπερυσι θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018, και το 2019 οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα είχαν καταγράψει αριθμό ρεκόρ, που, μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις, ξεπέρασε τις 515.000.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης