Χρηματιστήριο

ΧΑ: Κίνηση προς τις 800 μονάδες περιμένουν οι αναλυτές λόγω βελτίωσης των διεθνών αγορών

ΧΑ: Κίνηση προς τις 800 μονάδες περιμένουν οι αναλυτές λόγω βελτίωσης των διεθνών αγορών
Η εικόνα στις διεθνείς αγορές είναι βελτιωμένη και η ανάκαμψη των αγορών ομολόγων βελτιώνει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στις ξένες αγορές θα παραμείνουν οι επενδυτές του ΧΑ αλλά και με διαθέσεις όπως σημειώνουν οι αναλυτές, να κινηθεί προς τις 800 μονάδες με επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Η εικόνα στις διεθνείς αγορές είναι βελτιωμένη και η ανάκαμψη των αγορών ομολόγων βελτιώνει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.
Ο Μάρτιος παραδοσιακά δεν είναι καλός μήνας για τις μετοχές, ενώ τεχνικά ο γενικός δείκτης έδειξε αντοχές το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή των 770 μονάδες, χωρίς διαθέσεις να υποχωρήσει προς τις 750 μονάδες.
Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσης Τράπεζα Ελλάδος και Mermeren.
Στις 3 Μαρτίου δημοσιεύει αποτελέσματα η Autohellas.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Motor Oil μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για έκδοση ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ διαπραγματεύσιμο στην Ελληνική Αγορά.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να πιάσει ξανά το κρίσιμο σημείο των 800 μονάδων με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε θετικό άνοιγμα καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί καθώς οι επενδυτές δείχνουν ανακουφισμένοι από την ανάκαμψη στις αγορές ομολόγων.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι οριακά ανοδική (ΚΜΟ 20: 780 μονάδες) και για να συνεχιστεί χρειάζεται καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές και αύξηση του όγκου συναλλαγών. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 760 και 750 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 800 και 810 μονάδες.

Beta
Ένας γεμάτος Μάρτιος αναμένεται να αυξήσει σταδιακά το ενδιαφέρον (αποτελέσματα, εταιρικές πράξεις, προθεσμία συμφωνιών, επανέναρξη λειτουργίας λιανικού εμπορίου).
Με αυτά τα δεδομένα, ίσως το ΧΑ αποκτήσει ένα θετικό momentum στη σημερινή συνεδρίαση βοηθούμενο επίσης και από τις διεθνείς τάσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης