Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 800 μονάδες με τράπεζες και ενέργεια

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 800 μονάδες με τράπεζες και ενέργεια
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλή άνοδο και μας δίνουν την ευκαιρία να κινηθούμε προς τις 800 μονάδες. Παραμένει η χώρα σε lockdown με τα κρούσματα να αυξάνονται και να πιέζουν το σύστημα υγείας. Από την άλλη οι εμβολιασμοί προχωρούν, με τους γνωστούς ρυθμούς, αλλά πλέον οι μεγάλες ηλικίες έχουν αρχίσει να δείχνουν πως το εμβόλιο τους προστατεύει και δεν χρειάζονται νοσηλεία. Η μέση ηλικία στα νοσοκομεία έχει πέσει αρκετά.

Ο τουρισμός και η πορεία του θα κρίνουν πολλά στη χώρα και επομένως και στο Χρηματιστήριο. Δεν είναι τυχαίο ότι μας «παρομοιάζουν» με τουριστικό πρακτορείο. Εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό, από την πορεία του τουρισμού. Η στήλη πιστεύει πως θα πάμε καλά, με μία μικρή μετάθεση χρονικά των τουριστικών αφίξεων.

Καλές εντολές είχαν μπει στην προσυνεδρίαση και οι τράπεζες στο χρηματιστήριο παραγώγων άνοιξαν με καλή άνοδο. Το άνοιγμα του ΧΑ οδήγησε το Γ.Δ. πάνω από τις 800 μονάδες με τις τράπεζες να καταγράφουν ισχυρή άνοδο. Ακολουθεί η ΔΕΗ, η Τέρνα Ενεργειακή και μικρότερη είναι η άνοδος για άλλα βαριά χαρτιά. Το «κλειδί» θα είναι σήμερα ο τζίρος.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της Beta ΑΧΕΠΕΥ ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 5,73% και από την αρχή του έτους υποχωρεί 2,05%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 5,64% και χάνει από την αρχή του έτους 9,78%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Ευρωσύμβουλοι με 36,4% και ακολούθησε η Aegean με άνοδο 27,8%, η ΔΕΗ με 26% και η Cenergy με 21,2%. Υποχώρησαν, Doppler με 21,6%, Euroxx με 15,5%, Πειραιώς με 14,6%, Μαθιός με 14,1% και Τέρνα Ενεργειακή με 13,9%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ισχυρή άνοδο και πάνω από την αντίσταση άνοιξε η Alpha Bank. Στα 0,8660 ευρώ και στο +4,9%. Ισχυρή ανοδική κίνηση και από Πειραιώς με την τιμή στα 0,80 ευρώ. Με μικρότερη άνοδο 2% άνοιξε η Εθνική και λίγο υψηλότερη 3% η Εurobank. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι τράπεζες είναι αυτές που τραβούν τα βλέμματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Φαίνεται πως δε θα ηρεμήσουν τα πράγματα εδώ, καθώς, οι εφοπλιστές ζητούν νέα γενική συνέλευση και ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου, εκλογή νέου και διαχειριστικό έλεγχο των 10 τελευταίων ετών.

JUMBO: Συνεχίζει ανοδικά και προσεγγίζει τα 13,80 ευρώ στα πρώτα λεπτά. Εκεί γύρω έχει μία πρώτη αντίσταση, αλλά αν πάει καλά η συνεδρίαση μάλλον δε θα δημιουργήσει πρόβλημα.

MOTOR OIL: Μέχρι 200 εκατ. ευρώ σκοπεύει να αντλήσει μέσω ομολόγου η εταιρεία, το οποίο θα εισαχθεί στην αγορά του ΧΑ.

ΔΕΗ: Δυνατό ξεκίνημα με τη μετοχή να περνάει ξανά πάνω και με ευκολία από τα 9 ευρώ και να κινείται προς τα 9,15 ευρώ.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 8 Απριλίου.

MERMEREN: Σήμερα και τα δικά της ετήσια αποτελέσματα.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Αύξηση κεφαλαίου έως 3,048 εκατ. ευρώ με έκδοση 1,524 εκατ. νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 2 ευρώ ανά μετοχή και με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους.

EUROXX ΑΧΕΠΕΥ: Πωλήσεις 13,5 εκατ. ευρώ το 2020 από 13,2 εκατ. ευρώ το 2019 δημοσίευσε η εταιρεία με τις ζημιές να ανέρχονται στις 527 χιλ. ευρώ από 397 χιλ. ευρώ. Σε επίπεδο προ φόρων οι ζημιές ήταν μικρότερες έναντι της χρήσης 2019.

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ: Θα δώσει μέρισμα το οποίο θα αποφασιστεί αργότερα. Τα καθαρά κέρδη το 2020 μειώθηκαν στα 1,01 εκατ. ευρώ από 1,64 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με το άνοιγμα πήραν 10 χιλ. τεμάχια και η μετοχή πήγε στα 1,4680 ευρώ και στο +1,66%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης