Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην "Tesla" της Κίνας επενδύει η Berkshire Hathaway του Buffett - Κέρδη 300% το 2020

Στην
Η Berkshire Hathaway κατέχει περισσότερες μετοχές BYD από ότι General Motors
Η Berkshire Hathaway κατέχει μερίδιο 8,2% στην κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία BYD, περισσότερο από ότι κατέχει στην General Motors (3,7%).
Αυτό δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett σε επιστολή προς τους μετόχους, υπενθυμίζοντας ότι η BYD, που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, είχε την όγδοη καλύτερη επίδοση του ομίλου σε αξία αγοράς από τις 31 Δεκεμβρίου.
Οι μετοχές της BYD αυξήθηκαν περισσότερο από 300% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ εκείνες της GM αυξήθηκαν κατά 65% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Tesla της Κίνας

Μια μονάδα της Berkshire Hathaway επένδυσε για πρώτη φορά στην εταιρεία μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD το 2008.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Shenzhen έχει γίνει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και πούλησε περισσότερα από 130.000 καθαρά ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα πέρυσι.
Η επίδοση αυτή ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους ανταγωνιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η Nio, η οποία πούλησε λίγο πάνω από 43.700 αυτοκίνητα πέρυσι.
Τον Ιανουάριο, η GM έγινε η τελευταία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία που εισήλθε στην αγορά με ηλεκτρικά οχήματα, ανακοινώνοντας έναν στόχο να τερματίσει την παραγωγή όλων των αυτοκινήτων, φορτηγών και SUV που λειτουργούν με ντίζελ και βενζίνη έως το 2035.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης