Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Το διαβατήριο εμβολιασμού πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Το διαβατήριο εμβολιασμού πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι
Θα έπρεπε ήδη να εργαζόμαστε πυρετωδώς για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Υπέρ της ταχείας ανάπτυξης και καθιέρωσης ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, απορρίπτοντας μάλιστα το επιχείρημα που χρησιμοποιεί συχνά η καγκελάριος, Angela Merkel, περί «ίσης μεταχείρισης» εμβολιασμένων και μη.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, η Merkel μετρίασε την αρνητική στάση της σχετικά με τα πιστοποιητικά, εκφράζοντας την υποστήριξή της στην εργασία της Ένωσης προς ένα τέτοιο έγγραφο.
Ωστόσο, η Merkel  άφησε ανοιχτό το ζήτημα των νομικών δυσκολιών που θα επέφερε ένα τέτοιο πιστοποιητικό.
«Θα έπρεπε ήδη να εργαζόμαστε πυρετωδώς για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού - καλύτερα μάλιστα για το ψηφιακό στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα», δηλώνει τώρα ο κ. Maas στην εφημερίδα BILD και τονίζει ότι σε αυτή την πανδημία χάσαμε πολύτιμο χρόνο, επειδή δεν προετοιμάσαμε εγκαίρως λύσεις για προβλήματα που μπορούσαν να προβλεφθούν».

Το «διαβατήριο εμβολιασμού» θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να είναι έτοιμο προς χρήση ήδη το καλοκαίρι.

«Γι' αυτό χρειάζεται να υπάρχει και η βεβαιότητα σχετικά με το εάν πράγματι οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο μεταδοτικοί», διευκρινίζει ο κ. Maas, επισημαίνει ωστόσο ότι δεν θεωρεί ζήτημα αλληλεγγύης το να πρέπει οι εμβολιασμένοι - για λόγους δήθεν δίκαιης αντιμετώπισης - να στερούνται βασικά δικαιώματά τους για περισσότερο χρόνο απ' όσο είναι απαραίτητο.
Οι «πρώτα - εμβολιασμένοι» δεν στερούν κάτι από τους «αργότερα εμβολιασμένους», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εγώ σε κάθε περίπτωση δεν θα ζήλευα τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ούτε τους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι υπέφεραν ιδιαίτερα από αυτή την πανδημία, εάν ανακτούσαν το ταχύτερο δυνατόν τις ελευθερίες τους.
Και γι' αυτό το διαβατήριο εμβολιασμού μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης