Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπελάδες για τον Cuomo: Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες δύο γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση

Μπελάδες για τον Cuomo: Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες δύο γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση
Δύο γυναίκες κατηγορούν τον κυβερνήτη Cuomo για σεξουαλική παρενόχληση - Τι απαντά ο ίδιος
Έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, ξεκινά η Εισαγγελία της πολιτείας ύστερα από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έγιναν από δύο βοηθούς του.
«Πλήρη και ανεξάρτητη» έρευνα για τις κατηγορίες ζήτησε, πριν από λίγες ημέρες, και ο δήμαρχος της μεγαλούπολης, ενώνοντας τη φωνή του με πολλούς άλλους αιρετούς εκπροσώπους της Πολιτείας.

Στη δίνη του κυκλώνα των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση έχει μπει και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και μάλιστα της πρώτης καταγγελίας, ακολούθησε η δεύτερη σε διάστημα 24ώρου από μία πρώην βοηθό του!
Σύμφωνα με την νέα έκθεση, η 25χρονη Charlotte Bennet, είπε στους New York Times ότι ο κυβερνήτης της έκανε ανάρμοστες προσωπικές ερωτήσεις, της είπε ότι ήταν ανοιχτός σε σχέσεις με γυναίκες στα 20 τους και άφησε την αίσθηση ότι «θέλει να κοιμηθεί μαζί μου», χωρίς ωστόσο, όπως είπε ο κυβερνήτης να προχωρήσει σε… πράξεις ή σωματική προσέγγιση
Η Bennet η οποία εργάστηκε ως βοηθός και σύμβουλος πολιτικής για την υγεία, δήλωσε στους Times ότι την άνοιξη, σε συνάντηση τον Ιούνιο στο γραφείο του, ο 63χρονος Cuomo της έκανε παράπονα για τη μοναξιά που ένιωθε λόγο πανδημίας και ότι «δεν μπορούσε να αγκαλιάσει κανέναν».
Της αποκάλυψε ότι ήταν μόνος από το 2019 όταν η 14ετής σχέση του με την σύντροφό του Sandra Lee έληξε και στη συνέχεια την ρώτησε «Ποιος την αγκάλιασε τελευταία».
Προσπαθώντας να αποφύγει την προσωπική ερώτηση ο κυβερνήτης επέμεινε, «Όχι, εννοώ αν αγκάλιασες πραγματικά κάποιον ».
«Κατάλαβα ότι ο κυβερνήτης ήθελε να κοιμηθεί μαζί μου και ένιωθα τρομερά άβολα και φοβισμένα», είπε η Μπένετ. Μη ενδίδοντας, λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε άλλο γραφείο.

Η αρχή του κακού

Οι αποκαλύψεις για τον Cuomo ξεκίνησαν από την 36χρονη πρώην συνεργάτιδά του, Lindsay Boylan που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.
Σε ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε σε ένα μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18.
Η Boylan, που σήμερα είναι υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστηρίζει ότι ο Cuomo την φίλησε δια της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες».

Η δήλωση Cuomo

Σε δήλωσή του το Σάββατο το βράδυ ο Cuomoυπερασπίστηκε τον εαυτό του γράφοντας ότι «η κα Bennett ήταν ένα εργατικό και αξιόλογο μέλος της ομάδας μας στη διάρκεια του COVID. […]
Προσπάθησα να την βοηθήσω στις δράσεις της να δημιουργήσει έναν οργανισμό για να βοηθήσει επιζώντες επιθέσεων, να είμαι υποστηρικτικός και χρήσιμος.
Προσπαθούσα να γίνω μέντοράς της, χωρίς ποτέ να επωφεληθώ, ούτε σκόπευα να ενεργήσω με τρόπο που ήταν ακατάλληλος. 
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ποτέ ήταν να την κάνω να νιώσει οποιοδήποτε από τα πράγματα που αναφέρονται », δήλωσε ο κυβερνήτης Cuomoκαι… αναμένεται η συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης