Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φαβορί για τις εκλογές του 2024 η Kamala Harris - Προηγείται του Biden και του Trump

ΗΠΑ: Φαβορί για τις εκλογές του 2024 η Kamala Harris - Προηγείται του Biden και του Trump

Ποιες πιθανότητες δίνει η βρετανική εταιρία στοιχημάτων Ladbrokes

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Kamala Harrisς είναι φαβορί για να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές με πιθανότητες 22% και προηγείται έναντι τόσο του J. Biden όσο και του D. Trump, σύμφωνα με τις πιθανότητες που δίνει η βρετανική εταιρία στοιχημάτων Ladbrokes.

Η Kamala Harrisς είναι φαβορί για να είναι η επόμενη πρόεδρος, με πιθανότητες 22,2%, ενώ ο πρόεδρος Biden έχει πιθανότητες 20% και ο πρώην πρόεδρος Trump πιθανότητες 14,3%, σύμφωνα με τις αποδόσεις στη Ladbrokes.
«Ο πρώην POTUS (πρόεδρος των ΗΠΑ) είναι μόλις 6/1 στα στοιχήματα για να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές του 2024, ενώ είναι 3/1 να είναι ο επόμενος υποψήφιος του GOP (του Ρεπουμπλικανικού κόμματος) για το 2024», σύμφωνα με τη Ladbrokes.

Παράθυρο για νέα υποψηφιότητα από Trump

Ο Ρεπουμπλικάνος απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.
Προτίμησε να το υπαινιχθεί: «μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για τρίτη φορά», είπε, αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς.
Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου εγκατέλειψε την εξουσία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024.
Μιλώντας στη CPAC στο Ορλάντο (Φλόριντα) χθες Κυριακή, ο Ρεπουμπλικάνος απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.
Προτίμησε να το υπαινιχθεί: «μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για τρίτη φορά», είπε, αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς.
Υπονοούσε ότι στην πραγματικότητα αυτός κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, όχι ο Biden.
Συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτόν τον αναληθή ισχυρισμό και να αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του. Διατείνεται πως του έκλεψαν τη νίκη με μαζική νοθεία, χωρίς να έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη.
Ο Biden εξασφάλισε 81 εκατομμύρια ψήφους και καθαρή πλειοψηφία στο εκλεκτορικό σώμα.
Πάνω από 74 εκατ. Αμερικανοί ψήφισαν τον Trump.
Σε ανεπίσημη δημοσκόπηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη CPAC, το 95% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των πολιτικών του Trump ενώ το 68% τάχθηκε υπέρ της ιδέας να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024.
Ο κ. Trump διαβεβαίωσε ότι δεν ιδρύει νέο κόμμα.
«Δεν ξεκινάμε νέα κόμματα.
Έχουμε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Θα ενωθεί και είναι δυνατότερο παρά ποτέ.
Δεν ιδρύω νέο κόμμα», επέμεινε.
Ο Λευκός Οίκος του Biden πάντως έκανε σαφές ότι σκόπευε να αγνοήσει την ομιλία του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης