Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μην χαλαρώνετε προειδοποιούν οι επιστήμονες – Καραδοκούν οι μεταλλάξεις covid

ΗΠΑ: Μην χαλαρώνετε προειδοποιούν οι επιστήμονες – Καραδοκούν οι μεταλλάξεις covid
Μια ανάσα από τους 515.000 νεκρούς οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σαφείς προειδοποιήσεις στους Αμερικάνους πολίτες να μην χαλαρώσουν και να μην επαναπαυτούν στη μείωση που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων απευθύνουν οι Αμερικάνοι επιστήμονες, επισημαίνοντας πως οι μεταλλάξεις καραδοκούν και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η καλή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή να ανατραπεί σύντομα.
Ήδη προειδοποιούν πως την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση κατά τουλάχιστον 2% σε κρούσματα και θανάτους σε σχέση με την προηγούμενη, με τους θανάτους να αγγίζουν κατά μέσο όρο τους 2.000 την ημέρα.
Η επικεφαλής των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι ολοένα και περισσότερες Πολιτείες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως να κάνουν χρήση της μάσκας και να τηρούν τις αποστάσεις.
«Σε κάθε περίπτωση οι εμβολιασμοί είναι αυτοί που θα μας βγάλουν έξω από αυτήν την πανδημία.
Για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» είπε η Walensky, τη στιγμή που από σήμερα Τρίτη 2/3 αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Εκτιμάται ότι αυτήν την εβδομάδα θα χορηγηθούν περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο χορηγείται σε μια δόση.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 514,5 χιλιάδες νεκρούς και σχεδόν 28,7 εκατομμύρια κρούσματα.

Εντός της εβδομάδας στη Γερουσία το πακέτο των 1,9 τρις δολαρίων

Eντός της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει στη Γερουσία η συζήτηση για το πακέτο βοήθειας των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Biden κατά της covid.
Αυτό υποστήριξε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer ύστερα από την υπαναχώρηση των Δημοκρατικών από την προσπάθεια που έγινε για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, στο πλαίσιο του ίδιου πακέτου.
Δημοκρατικοί, αλλά και μερικοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την ιδέα της αύξησης του ομοσπονδιακού κατώτερου μισθού, ο οποίος, βρίσκεται σήμερα στα 7,25 δολάρια την ώρα.
Η κοινή υποστήριξη εκδηλώνεται για πρώτη φορά από το 2009, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαφωνία για το επίπεδο της μισθολογικής αύξησης.
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Mitt Romney και Tom Cotton την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία αύξηση στα 10 δολάρια την ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι εργοδότες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο μισθός καταβάλλεται σε εργαζόμενους που βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης