Διεθνή

ΗΠΑ: Στη Γερουσία το πακέτο Biden - Υποχώρηση Δημοκρατικών για τον κατώτατο μισθό

ΗΠΑ: Στη Γερουσία το πακέτο Biden - Υποχώρηση Δημοκρατικών για τον κατώτατο μισθό
Οι Δημοκρατικοί υπαναχώρησαν από την προσπάθεια για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα
Σχετικά Άρθρα

H Γερουσία θα αρχίσει μέσα στην εβδομάδα τη συζήτηση για το πακέτο βοήθειας του 1,9 τρισ. δολ. του προέδρου Joe Biden κατά της COVID-19, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Chuck Schumer.
Οι Δημοκρατικοί υπαναχώρησαν από την προσπάθεια που έγινε για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, στο πλαίσιο του ίδιου πακέτου.
Ωστόσο, η υποχώρηση των Δημοκρατικών δεν έχει εξαλείψει τις ελπίδες για την προώθηση του ζητήματος αύξησης του κατώτερου μισθού στο Κογκρέσο, σύμφωνα με το Reuters.
Δημοκρατικοί, αλλά και κάποιοι  Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την ιδέα της αύξησης του ομοσπονδιακού κατώτερου μισθού, ο οποίος, βρίσκεται σήμερα στα 7,25 δολάρια την ώρα. Η κοινή υποστήριξη εκδηλώνεται για πρώτη φορά από το 2009, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαφωνία για το επίπεδο της μισθολογικής αύξησης.
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Mitt Romney και Tom Cotton την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία αύξηση στα 10 δολάρια την ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι εργοδότες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο μισθός καταβάλλεται σε εργαζόμενους που βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ.
Η συζήτηση στη Γερουσία για το πακέτο βοήθειας κατά της COVID-19 μπορεί να αρχίσει ακόμη και αύριο, όπως δήλωσε ένας εκ των βοηθών ενός Δημοκρατικού γερουσιαστή.

Η υποχώρηση των Δημοκρατικών για τον κατώτατο μισθό

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εγκατέλειψαν την ιδέα της προσπάθειας προώθησης της αύξησης του κατώτερου μισθού.
Μερικοί μετριοπαθείς Δημοκρατικοί,  έχουν απορρίψει την αύξηση στα 15 δολάρια ως πολύ υψηλή, αντιπροτείνοντας έναν πιο ρεαλιστικό στόχο αύξησης στα 11 δολάρια.
«Εργαστήκαμε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έγινε ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση ενός εναλλακτικού «σχεδίου Β’» στην κοινοβουλευτική ομάδα θα καθυστερούσε την ψήφιση, ενώ εμπεριείχε τον κίνδυνο, η επεξεργασία των επιδομάτων ανεργίας να πήγαινε μέχρι την 14η Μαρτίου» σύμφωνα με μία πηγή.
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν το νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια κατά της COVID-19 να έχει υπογραφεί σε νόμο μέχρι την 14η Μαρτίου, καθώς εκπνέει η ισχύ των παροχών ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement