Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένα βήμα πριν το κώμα ο Κουφοντίνας, αμετακίνητη η κυβέρνηση - Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται επιθέσεις

Ένα βήμα πριν το κώμα ο Κουφοντίνας, αμετακίνητη η κυβέρνηση - Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται επιθέσεις
Μεγάλη ανησυχία στην ελληνική αστυνομία, καθώς κλιμακώνονται οι καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει το αδιέξοδο στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ να δηλώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας βρίσκεται ένα βήμα πριν το κώμα.
Η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στις θέσεις της, παρά τις εκκλήσεις νομικών, διεθνών οργανισμών και απλών πολιτών να επανεξετάσει τη θέση της, με την πολιτική αντιπαράθεση να μαίνεται.
Σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25) απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση για αλλαγή στάσης και την κατηγορούν για μη εφαρμοφή του νόμου και εκδικητική στάση.
Την ίδια ώρα επικρατεί μεγάλη ανησυχία στην ελληνική αστυνομία, καθώς κλιμακώνονται οι καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο αρπαγής βαρέος οπλισμού από στρατόπεδα και δημιουργία μίας νέας γενιά τρομοκρατών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας ζητά να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά του, καθώς οι εν λόγω φυλακές έχουν μετατραπεί σε φυλακές υποδίκων.

Κούρτοβικ: Ένα βήμα πριν το κώμα ο Κουφοντίνας, ψεύδεται η Νικολάου

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ενώ επισήμανε πως δεν της έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις και χαρτιά ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ενα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε» τόνισε η Ιωάννα Κούρτοβικ αναφερόμενη στα όσα διατείνεται η γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου που έλεγε ότι η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά επιμένει να κάνει απεργία πείνας.
«Στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Εχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο» τόνισε η κα Κούρτοβικ στο Open.
«Ποιος δικαστής θα τολμήσει να πάει ενάντια, όταν το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση. Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν «για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας». Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα.
Ο ΔΚ έκτισε την ποινή του επί 16 χρόνια στον Κορυδαλλό, αποσπάστηκε στις φυλακές τύπου Γ, επέστρεψε στον Κορυδαλλό, εκτίοντας από το 2015 έως το 2018.
Τον Αύγουστο το 2015 πήγε στον Αυλώνα. Υπήρχε τμήμα φυλακών ενηλίκων. Μετά από 2-3 μέρες με παρέμβαση άγνωστων υψηλά ιστάμενων προσώπων για να φύγει και να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο νομικός κ. Β. Χειρδάρης ξεκαθάρισε ότι «είναι νόμιμο το αίτημα του Κουφοντίνα. Έπρεπε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Το ότι δεν προχωρά η μεταγωγή, δεν το αιτιολογεί η κυβέρνηση, λέει ότι λόγω κορωνοϊού δεν τον μεταγάγει, αλλά δεν λέει ότι το κάνει προσωρινά και τον μεταγάγει σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτός νομικού πλαισίου. Υπάρχει αντινομία».

Νικολάου για Κουφοντίνα: Τον Σεπτέμβριο μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης - Γιατί κάνει απεργία πείνας;

Νέες αιχμές για την επιλογή του Κουφοντίνα άφησε γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
«Το Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;» διερωτήθηκε μιλώντας στον Σκάι.
«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας» πρόσθεσε η κ. Νικολάου.
«Είναι στα χέρια του η ζωή του.
Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί;
Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως γενική γραμματεία είμαστε πάνω από τον κρατούμενο» τόνισε η κ. Νικολάου.
Διευκρίνισε ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του.
Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον.
«Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…)
Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» ξεκαθάρισε η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ - Μπλόκα αναρχικών για αναζήτηση... αστυνομικών - Ζητούσαν ταυτότητες

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ τα τελευταία 24ωρα καθώς οι αντιδράσεις για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα κλιμακώνονται επικίνδυνα.
Οι επιθέσεις σε αστυνομικούς και αστυνομικά τμήματα τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (1/3/2021) προκάλεσαν έντονη ανησυχία.
Ειδικότερα, αστυνομικός ενημέρωσε ότι άγνωστοι είχαν στήσει μπλόκα σε διερχόμενους στην οδό Ούλωφ Πάλμε, στην περιοχή του Ζωγράφου, ψάχνοντας για αστυνομικούς με πολιτικά.
Ειδικότερα, τα εν λόγω άτομα σταματούσαν αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς.
Όταν στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τα περίπου 100 άτομα μπήκαν μέσα στην εστία.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, περιπολικό που βρισκόταν εν κινήσει έγινε στόχος αγνώστων στην οδό Ούλωφ Πάλμε.
Οι δράστες έριξαν δύο μολότοφ, χωρίς να πετύχουν το περιπολικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης