Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Γερμανία έχασε το 30% των εξαγωγών της λόγω του Brexit

Βρετανία: Η Γερμανία έχασε το 30% των εξαγωγών της λόγω του Brexit

Οι γερμανικές εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 15,5% σε σχέση με το 2019,  όταν και καταγράφηκε καταγράφηκε η μεγαλύτερη ετήσια μείωση από τη  χρηματοπιστωιτική κρίση  κρίση του 2009.

Σχετικά Άρθρα

Μειωμένες κατά 30% ήταν οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Βρετανία τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, μετά την εφαρμογή των νέων εμπορικών κανόνων για το Brexit, σύμφωνα με προβλολές των στοιχείων της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, την οποία επικαλείται με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Εμπορικές συναλλαγές

Το εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει μείωση κάθε χρόνο από το 2016, όταν οι Βρετανοί τάχθηκαν στο δημοψήφισμα που έγινε υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Destatis.
Επίσημη πλέον από την 1η Ιανουαρίου, η έξοδος της Βρετανίας από την Ενιαία Αγορά και την Τελωνειακή ‘Ενωση έδωσε τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση προϊόντων με την Ε.Ε. και οδήγησε στην εφαρμογή νέων διαδικασιών για τις εμπορικές συναλλαγές και αυτό προκάλεσε επιπλέον δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους.

Τα στοιχεία

Για το σύνολο του 2020, οι γερμανικές εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 15,5% συγκριτικά με το 2019, όταν καταγράφηκε η μεγαλύτερη ετήσια μείωση από την κρίση του 2009.
Η αξία των γερμανικών προϊόντων που παραδόθηκαν μέσω της Μάγχης έφθασε συνολικά τα 66,9 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά, συγκριτικά με 89,0 δισ.. το 2015, πριν από το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη Destatis.
Οι εισαγωγές στη Γερμανία με προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 34,7 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά, πτώση της τάξης του 9,6%, συγκριτικά με το 2019, με τη μείωση να επιταχύνεται το δεύτερο εξάμηνο στο 16,2%.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 2019 ο έβδομος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, χάνοντας δύο θέσεις σε σχέση με το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης