Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αίτημα για ένα τρίτο γύρο ενισχύσεων από τους αερομεταφορείς – Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από την 1η Απριλίου

ΗΠΑ: Αίτημα για ένα τρίτο γύρο ενισχύσεων από τους αερομεταφορείς – Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από την 1η Απριλίου

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ζημίες 46 δισ. δολ. και δηλώνουν ότι δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν το μισθολογικό κόστος 

Σχετικά Άρθρα

Αίτημα για έναν νέο τρίτο γύρο ενισχύσεων προς την αεροπορικό κλάδο θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 ο επικεφαλής μιας ομάδας που εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στις ΗΠΑ και ανώτερος αξιωματούχος της ένωσης, σύμφωνα με πληροφορία την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021.

Ενισχύσεις

Να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2020, το Κογκρέσο έχει εγκρίνει την παροχή κρατικών ενισχύσεων προς τους τους αερομεταφορείς ύψους 90 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων δύο προηγούμενων γύρων παροχής ρευστότητας για στήριξη του μισθολογικού κόστους, συνολικού κόστους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νέο πακέτο

Το πακέτο μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ, δολ.ν COVID-19 που εγκρίθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας περιλαμβάνει ενισχύσεις επιπλέον 14 δισ. δολ. για τις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να στηρίξει το μισθολογικό κόστος και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις του προσωπικού τους.
Περιμένει δράση από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Απολύσεις

Ο Nick Calio, ο οποίος είναι επικεφαλής της  ένωσης Airlines for America , ενός εμπορικού ομίλου που εκπροσωπεί την American Airlines, την Delta Air Lines, την United Airlines και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, θα επισημάνειστην υποεπιτροπή αεροπορικών μεταφορών και υποδομών ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις αερομεταφορές «θα χάσουν τη δουλειά τους» ή θα αντιμετωπίσουν μειώσεις στους μισθούς και τις παροχές - αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου.

Χρέη

Στην αναφορά του ο Calio θα επισημάνει ότι «η χρηματοδότηση είναι μια ρητή αναγνώριση ότι ο κλάδος παραμένει σε άσχημη κατάσταση» αλλά και θα επιβεβαιώσει ότι θα επιβαρυνθεί με υπέρογκα χρέη για τα επόμενα χρόνια.

Επιβατική κίνηση 

Το 2020, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες κατέγραψαν πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 60%, στα 368 εκατομμύρια επιβάτες, η χαμηλότερη επίδοση από το 1984 και ανακοίνωσαν ότι προβλέπουν απώλειες 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Συνεχίζουν να χάνουν ρευστότητα «περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα», σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο Calio.

Αεροδρόμια

ο πακετο μέτρων τόνωσης του Biden περιλαμβάνει επίσης 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ειίσχυση των αεροδρομίων και των επίγειων υπηρεσιών και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για εργολάβους αεροπορικών υπηρεσιών.
Οι επικεφαλής της Γενικής Ένωσης Κατασκευαστών Αεροσκαφών και του Εθνικού Συνδέσμου Αεροπορικών Επιχειρήσεων θα επαναλάβουν τις εκκλήσεις της βιομηχανίας για μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγής «πράσινων» αεροπορικών καυσίμων με την παροχή φορολογικών κινητρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης