Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επτά υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους επιβάλλουν κυρώσεις οι ΗΠΑ για την υπόθεση Navalny

Σε επτά υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους επιβάλλουν κυρώσεις οι ΗΠΑ για την υπόθεση Navalny
Tο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον κατάλογο με τους Ρώσους αξιωματούχους στους οποίους επέβαλλε κυρώσεις για τη δηλητηρίαση του Navalny
Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ των υψηλόβαθμων Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων, στους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλλε κυρώσεις για την δηλητηρίαση και σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny, είναι ο αρχηγός της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) Alexander Bortnikov, ο πρώτος αναπληρωτής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας Sergei Kiriyenko και ο Γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Igor Krasnov.
Εκτός των άλλων, κυρώσεις επιβλήθηκαν στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας Alexander Kalashnikov, τον διευθυντής της διεύθυνσης του Ρώσου προέδρου για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής Andrei Yarin και στους αναπληρωτές υπουργούς Αμύνης Alexei Krivoruchko και Pavel Popov.
Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε επίσης κυρώσεις στο 33ο Κεντρικό επιστημονικό ερευνητικό Ινστιτούτο και το 27ο Επιστημονικό Κέντρο του υπουργείου Αμύνης καθώς και στο Κρατικό επιστημονικό-ερευνητικό ινστιτούτο οργανικής χημείας και τεχνολογίας.
Στο σχετικό έγγραφο των κυρώσεων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρονται επίσης η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) και η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας (GRU) (σ.σ. πλέον έχει μετονομασθεί σε Κύρια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας), τις οποίες η Ουάσιγκτον είχε συμπεριλάβει παλιότερα στον μαύρο κατάλογο, αλλά για άλλους λόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης